18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ 105.YIL DÖNÜMÜ MESAJI'nı kamerların önünde verdi. Verdiği mesajda "Değerli Vatandaşlarım;
Çanakkale, yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekün direnişinin gerçek bir destanıdır.
Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir.
Çanakkale Zaferi, bütün dünyayı şaşkınlık içinde bırakan gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin, Çanakkale Zaferinin yıldönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.
Biran bile tereddütte kapılmadan, canlarını seve seve feda ederek 'Çanakkale geçilmez' dedirten, kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz; milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuştur.
Aziz şehitlerimizden aldığımız ilhamla, aynı şuur ve inançla, mukaddes emanetinizi daha yükseklere taşıma gayreti verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.
Değerli Vatandaşlarım;
Çanakkale Zaferi, milletimizin iradesinin, inancının, azminin, bağımsızlık mücadelesinin, kahramanlık ve fedakarlığının göstergesi olmakla birlikte, asla esaret altına alınamayacağının da ilanıdır. Üzerinde yaşadığımız topraklar; vatan ve bayrak sevgisiyle hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir. Bu vatana sahip çıkmak ve daha da kalkındırarak ileriye götürmek aziz şehitlerimize ve gelecek nesillerimize karşı ortak sorumluluğumuzdur.
18 Mart, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini ve Türk vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırdığı tarihtir. Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebedi olarak yaşayacaktır.
Vatan toprağı için gösterilen cesaretin, umudun, özgürlük ve bağımsızlık inancının en yüce göstergesidir Çanakkale,
Emperyalizme karşı verilen mücadelenin en yalın halidir Çanakkale.
Bu topraklara ilk defa ayak basanları, ilelebet bağrına basan yerdir Çanakkale.
Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlamakla yetinen değil, birbirleri arasında dostluk ağı kurandır Çanakkale.
Bugün Barışa ve Özgürlüğe ev sahipliği yapandır Çanakkale…
Her geçen yıl önemi giderek artan bu anlamlı günde; demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü;
Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. Yıldönümünde milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle minnetle saygıyla şükranla anıyor yad ediyorum." ifadelerine yer verdi.

#İRFAN UZUN
#ADALET BİRLİK PARTİSİ
#GENEL BAŞKANI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir