Dünyanın birçok yerinde, önümüzdeki süreçlerde Adalet Birlik Partisi’nin temsilciliklerini göreceğiz

Genel Başkan Yardımcısı Zeki DEMİR, ABD’nin Washington ve Almanya'nın Berlin Şube Temsilciliğine yapılan atamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN'un liderliğinde Adalet Birlik Partisi'nin Türkiye'de büyük başarılara imza attığını vurgulayan Demir, "Bir taraftan da dünya markası olma yolunda ilerleyen Adalet Birlik Partisi, dünyanın da gerçekten çok yakından takip ettiği bir parti Adalet Birlik Partisi. Birçok ülkeden çeşitli çevrelerin ilişki ve iletişim içine girmek istediği, dünya ölçeğinde de siyasetini yürüten bir parti." diye konuştu.

DEMİR, Adalet Birlik Partisi'nin tüzüğünde yer alan Yurtdışı temsilciliklerimizin kurularak dünyada daha fazla varlık göstermesi yönünde kararlar alındığını belirterek, "Son yaptığımız MKYK'de bu doğrultuda bazı adımlar atıldı. Dünyanın birçok yerinde inşallah önümüzdeki süreçlerde Adalet Birlik Partisi'nin temsilciliklerini göreceğiz. Amerika Washington’da Adalet Birlik Partisi temsilciliğimizde kuruldu" dedi.

Almanya'da ve Amerika’da  temsilcilik açma yönünde karar aldıklarını ve atama yapıldığını aktaran DEMİR ,"Dış İlişkiler Başkanlığı olarak Denizhan ÖZTÜRK Başkanımızı ABD Washington Adalet Birlik Partisi Temsilcimiz ve  Selim GÜDER Başkanımızı Almanya Berlin Adalet Birlik Partisi Temsilcimiz olarak atandıkları resmi olarak. Yakın zamanda çalışmalarını başlatacak, Almanya ve Amerika bizim için çok önemli, oralar da milyonlarca insanımız var, ticari, siyasi ve turizm ilişkilerimiz var çok yönlü. Adalet Birlik Partisi olarak oralarda temsilciliklerimiz kanalıyla Amerika’daki ve Almanya'daki gelişmeleri çok daha yakından takip etme imkanına kavuşmuş olacağız hem de, Türkiye-Amerika ve Türkiye-Almanya ilişkilerine ve siyasi diyaloğuna daha fazla katkıda bulunacağız." değerlendirmesinde bulundu.

 

DEMİR, yurt dışı temsilcilikleri sayesinde Türkiye'ye ve Adalet Birlik Partisi'ne yönelik yanlış algılarla ilgili daha etkili mücadele etme imkanı bulacaklarını vurgulayarak, "Birinci elden, en doğru kaynaktan muhataplarımızla fikirlerimizi, politikalarımızı ve görüşlerimizi paylaşma imkanı bulmuş olacağız." dedi.

 

Adalet Birlik Partisi Washington Temsilciliğine atanan Denizhan ÖZTÜRK Başkanımızı ve  Berlin Temsilciliğine atanan Selim GÜDER Başkanımız, MKYK ve MYK'de oy birliğiyle belirlendiğini, Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN'un onayıyla da görevi üstlendiklerini anlatan DEMİR, şunları kaydetti:

"Bu süreç devam edecek, Adalet Birlik Partisi dünyaya açılmaya, değişik ülkelerle yeni kanallar oluşturmaya devam edecek. Bu çerçevede öncelikli gördüğümüz Ukrayna, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya gibi değişik ülkeler başta olmak üzere, farklı coğrafyalarda da inşallah önümüzdeki dönemlerde uygun isimler tespit edildikçe, şartlar oluştukça yeni atamalar göreceğiz inşallah." İfadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir