İlayda ERDOĞDU Adalet Birlik Partisi Türkiye Kadın Kolları Başkanlığına seçildi

ilaydaERDOĞDU

20 yaşında üniversiteyi tamamlayan İlayda ERDOĞDU Adalet Birlik Partisi Türkiye Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. Türkiye'nin en genç kadın kolları başkanı olarak gösterilen ERDOĞDU, aynı zamanda Adalet Birlik Partisi kurucu üyeleri içerisinde görev yapıyor.

"SİYASET GENÇLEŞİYOR, BİZLER DE HEYECAN DUYUYORUZ"

Beykent Üniversitesi Hukuk Bölümü Adalet Programını başarı ile bitiren ERDOĞDU; DGS’ye hazırlanarak Hukuk Fakültesi okuma azmi ile çalışıyor. Siyaset gençleşiyor ve kadınlarda bu siyaset arenasında bizler de bu işin içinde olmaktan heyecan duyuyoruz." dedi.

ADALET BİRLİK PARTİSİNİN LİDERİ İRFAN UZUN'A TEŞEKKÜR ERDOĞDU, Türkiye Kadın Kolları Başkanlık süreciyle ilgili Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN'a teşekkür etti.

06 Haziran 2018 tarihinde resmen kuruluşu gerçekleşen Adalet Birlik Partimiz için sıfır benlik duygusu içinde dava arkadaşlarım ile birlikte durmadan yorulmadan çalışmayı amaç edinmek üzere yola çıkmış bulunmaktayım.

Kadınların, yaşamın her alanında olduğu gibi siyasal hayattan da dışlandığı bir dönemde, Adalet Birlik Partisinin Türkiye’mizde hayat bulmasıyla, Kurucu genel başkanımız, Sayın İrfan UZUN’un katkılarıyla kadınlarımız siyasal hayatta hak ettiği yere gelmiştir.

Kadın Kolları Başkanı ERDOĞDU, konuşmasında kadınların mücadelesini bir hak mücadelesi olarak gördüklerini söyledi. 'Eğer kadın mutlu ise Ülke de mutludur', konuşmasının devamında şunları söyledi: "Kadınları dışlayan ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemez. Bunun bilincinde olan Genel Başkanımız Sayın İrfan UZUN kadının her alanda önünü açarak destek olmuştur. Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK şu sözlerle kadınlara verdiği önem ve hassasiyeti belirtmiştir. Bir topluluk, bir ulus, erkek ve kadın olmak üzere iki ayrı cins insandan oluşur. Bir ulusun bir bölümünü geliştirip diğer bölümünü geliştirmeden toplumun tümünün gelişmesi olanaksızdır. Bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer yarısının göklere yükselmesi mümkün müdür? Demiştir. Bizim dinimiz hiç bir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir! Allah’ın emrettiği şey erkek ve kadın Müslümanların ilim ve irfan edinmeleridir. Kadın ve erkek bu ilim ve irfanı aramak ve nerede bulursa oraya gitmek ve onunla mücehhez olmak mecburiyet’indedir. Bu sürede kapımız herkese açık olacak. Kimin ne derdi varsa dinlemeye hazırız. Dünya hayatı gelip geçici, çözülmeyecek dert yoktur diye düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Kadın Kolları Başkanlığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir