Neden 80 değilde 8 ?

Bu yıl; Devlet ve Siyasi erkanın katılımıyla Samsun’da düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının, 100. yıl törenleri coşkulu ve görkemli bir biçimde kutlandı. Özellikle Devlet ve Siyasi erkanın temsilcileri, bir araya gelerek, olması gerektiği gibi özlemini duyduğumuz anlamlı bir fotoğraf paylaşılmasına vesile oldular. Çok şükür ki bu fotoğraf karesinin, kendi içerisinde bir çok anlam ve mesaj barındırdığını millet olarak görmenin sevincini ve mutluluğunu yaşayabildik. Ülkemizin içinden geçmiş olduğu zorlu süreçlere nispet edercesine; içeride ve dışarıda var olan ve hep var olmaya devam edecek hainlere, Bağımsızlık mücadelemizin başlangıcı olan Şehrimizin 100. yılında Milleti adına, Devletin ve Siyasetin bir arada oluşunun gücünü göstermiş olduk.

Fakat bu resimde eksik olan bir şeyler var ki, bu eksiği görmezden gelemeyiz! Mademki hepimiz aynı gemideyiz, mademki bu vatan toprağı ayrım yapmaksızın hepimizin; neden bu fotoğraf karesinde Türkiye Cumhuriyetinde kurulmuş olan diğer siyasi parti başkanları da olmasın. Fotoğraftaki 8 başkanı yan yana görebilmek bizleri nasıl da mutlu etmişken bir düşünsenize resmiyette var olan 80 tane siyasi parti başkanının da aynı fotoğraf karesinde olduğunu,hatta sadece omuz omuza değilde el ele tutuşarak tüm şer odaklarına görüntü verdiğini! Harika olmaz mıydı? Bu düşünceyi bir an önce hayal olamaktan çıkartacak adımlar mutlaka atılmalıdır. Bu sebepledir ki, büyük küçük ayrımı yapmaksızın Devletimiz; belirlemiş olduğu kural ve kaideler süzgecinden geçirerek, milleti temsil etmesi adına onay ve yetki verdiği Siyasi Parti ile STK’ ların bu gibi devlet törenlerine davet etmesi, bu ve bunun gibi fotoğraf karelerinde yer alıyor olması artık bir mecburiyet oluşturmuştur.

İşte o zamanki sevgili dostlar içeride ve dışarıda kimse demokrasimizi konuşmayacak, adaletimizi sorgulamayacak ve Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalabilecektir.

Sevgi ve Saygıyla Kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir