UZUN’dan Erdoğan’a destek

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN; partisinin İstanbul il başkanlığından yaptığı açıklamada “Adalet birlik partisi olarak Cumhurbaşkanımız sayın #RecepTayyipErdoğanın Ülkemizi temsilen Birleşmiş Milletler #BM Genel kurul toplantısında yapmış olduğu konuşmalarından ötürü tebrik ediyorum. Ülkemiz adına çok önemli bir duruş sergileyerek. Herkes için barış ve adalet” diyerek tüm mazlumları güçlü şekilde dünya gündemine getirmesi ve duyarlılık çağrısı şahsım ve partim adına Ülkemizde ve Dünya basınında büyük yankı uyandırmasına sebep olmuştur. Batı’nın yüzüne mazlum coğrafyalarda akan kan ve gözyaşından sorumlu olduğunu haykırması Kırmızı çizgimiz olan Filistin’den Keşmir’e umut dalgası oluşmasına sebep olmuştur.” İfadelerine yer vermiştir.

 

İrfanUZUN

İrfan UZUN

71386966_2744093818958737_7426002878600314880_n

İşte Başkan Erdoğan'ın dünyanın gündemine oturan konuşmalarından satırbaşları:

2 MİLYAN İNSAN YOKSUL: Dünyanın şanslı bir azınlığı obeziteyi tartışırken, 2 milyarı aşkın insanın yoksulluk, 1 milyara yakın insanın açlık sınırının altında yaşıyor olması çok acıdır. Şayet her birimiz güvende değilsek hiçbirimizin güvende olamayacağı gerçeğine sırtımızı dönemeyiz.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR: Bu kürsüden yıllardır insanlığın kaderinin sınırlı sayıdaki ülkenin ihtiyarına bırakılamayacağını söylüyorum. Dünya beşten büyüktür. Zihniyetimizi de kurumlarımızı da kurallarımızı da değiştirme zamanı çoktan gelmiştir.

SURİYE İÇ SAVAŞI: Yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne, 12 milyonu aşkın insanın yerinden edilmesine, bunların yarısının da ülke dışında yaşamak zorunda kalmasına yol açan Suriye krizini artık sona erdirmenin zamanı gelmiştir.

AYLAN BEBEK UNUTULDU: Dünya, canlarını kurtarmak için çıktıkları yolculukları ya Akdeniz'in karanlık sularında ya da sınırlara gerilen tel örgülerin önlerinde sonlanan milyonlarca mazlumu maalesef çok çabuk unuttu. Özellikle işte gördüğünüz gibi Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu. Unutmayın ki bir gün ola ki aynı durum sizlerin de başına gelebilir. Çünkü Aylan bebekler bir değil, binler, milyonlar, bütün bunlara karşı tedbirimizi almak durumundayız."

MURSİ'NİN VEFATI: Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın mahkeme salonunda çırpınarak ölmesi ve ailesinin defnine bile müsaade edilmemesi de içimizde kanayan bir yaradır. Bölgenin adalete ve hakkaniyete olan derin ihtiyacının adeta birer sembolü olmuştur.

KARABAĞ İŞGALİ SON BULMALI: Dünyanın adil ve huzurlu geleceği için Güney Kafkasya'nın dünyanın sorunlu bölgelerinden biri olmaktan çıkartılması gerekir. Azerbaycan toprağı olan Yukarı Karabağ ve çevresinin alınmış kararlara rağmen hala işgal altında tutulması kabul edilemez bir durumdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir