Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir apartmandan çıktıkları sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Sinan Ateş başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası 3 kişi gözaltına alınmıştı. Sinan Ateş cinayetinde sıcak bir gelişme daha yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3’ü tutuklandı, 1 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun yaptığı açıklamada “İki küçücük kız çocuğunu babasız, bir aileyi, evlatsız, bir eşi gözü yaşlı bırakan şahıs umuyorum ki en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bir cana kast etmek bu kadar kolay olmamalı. Bir insanı, bu hayattan koparıyorsun ki bu canı bize Allah verdi ve yine Allah alır. Bir tek o da değil, kişinin tüm sevenlerinin hayatında koca bir boşluk bırakıyorsun, hiç kapanmayacak bir boşluk. Hangi kitapta yazar bu. Suikast sonucu kaybettiğimiz, genç kardeşimiz Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin inşaallah.” ifadelerini kullandı.

AB Parti Genel Başkan Yardımcısı İç İşleri Başkanı Şeyhmus Örnek, yaşanan elim olaydan ötürü çok üzgün olduğunu belirterek  “Bu, hain bir saldırıdır. Hiç kimsenin, bir insan canına kast etmeye hakkı yok. İki küçücük kız çocuğunu babasız bırakmak hangi vicdana sığar. Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir