AB PARTİ HABABAM SINIFI OYUNCULARIYLA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI ORGANİZE ETTİ

Öğretmenler Gününü kutlamak amacıyla, Adalet Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Şükür Aycı ve Genel Başkan İrfan Uzun'un eşi Sevcan Uzun'un organize ettiği, Beylikdüzü'nde bir ilkokula ziyaret gerçekleştirildi. Hababam Sınıfı oyuncularının katıldığı ve öğretmenlerimize karanfil dağıtılan organizasyonda, çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. İrfan Uzun şehir dışında olması sebebiyle, organizasyona katılamadı. Ancak telefonla bağlanarak, tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü kutladı.

AB PARTİ GENEL BAŞKANI İRFAN UZUN'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Bu memleketi, milleti ve millî iradeyi sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin de bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak, üstün bir vazife şuuruyla Bilimi ve sevgiyi temel alarak, ülkemizin yararını gözeterek görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerine inanıyorum.

Bilgi çağının yaşandığı günümüzde, ülkelerin çağdaş dünyadaki konumlarını güçlendirmelerinde eğitim temel rol oynamaktadır. Eğitim, gelişmenin, değişen koşullara uyum sağlamanın ve çağdaşlaşmanın vazgeçilmez koşuludur.

Toplumların koydukları amaç, gaye, maksat, ve hedefe ulaşma yöntemlerini saptayan, bireylerin yaşama bakışları, sorgulama ve araştırma yetenekleridir. Bu yetenekleri bireye kazandıran ve geliştiren ise, aklın ve bilimin egemenliğine dayanan çağdaş eğitim sistemidir.

Aklın ve bilimin egemen olabilmesi için düşünen, düşüncesini özgürce açıklayabilen, kararlarını sorumlulukla verebilen yetkin bireyler yetiştirilmesi ve bu bireylerin toplumun çoğunluğunu oluşturması gerekmektedir.

Dünyada yaşanan dönüşümlerin gerisinde kalmamak, yenilikleri izleyen değil, yeniliklere yön veren bir ülke durumuna gelebilmek için, eğitim sistemimizi geliştirmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini her aşamada yükseltmek zorundayız.

Çağdaşlığı ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş tüm ülkeler gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluşundan bu yana en önemli konusu eğitim olmuştur. Türk Ulusu'nun eğitim düzeyindeki nitelikli yükseliş, dünya ülkeleri arasında yaşanan rekabet ortamında, ülkemizin ön sıralarda yer almasını sağlayacaktır.

Öğrencilerimizin, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak ve ilgi alanlarını geliştirecek, dogmalardan ve ezbercilikten uzak, öğrenmeyi temel alan bir eğitim sistemi, bilim, teknoloji, kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunabilecek kuşakların yetiştirilmesini olanaklı kılacaktır.

Eğitim sisteminin başarısında, uygulamaya konulan politikaların yanı sıra, öğretmenler de temel işlev üstlenmektedir.

Öğretmenlerimiz, Cumhuriyet'in kuruluşuyla birlikte gerçekleştirilen atılımlarda hep ön sıralarda yer almış, Cumhuriyet'e ve değerlerine yürekten bağlı aydın kuşaklar yetiştirerek, çağdaşlaşma sürecine katkıda bulunmuştur.

Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, aydınlanma çabalarının itici gücü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin amaç, gaye, maksat, ve hedefe ulaşmasının en büyük güvencesidir.

Öğretmenlerimiz, yurdumuzun her köşesinde, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, sağlıklı kuşaklar yetiştirmek ve yeni kuşakların çağdaş yaşam sürmelerine olanak tanıyan bilgi, birikim ve becerileri kazandırmak için özveriyle görev yapmaktadır.

Okur-yazar olmanın ötesinde, her yaştan yurttaşımızın kendisini geliştirme, araştırma ve sorgulama gereksinimi içinde olması, toplumsal gelişmeyi de birlikte getirmektedir.
Çocuklarımızın ve gençlerimizin, aydınlık bakış açısıyla geleceğe hazırlanmaları, yeniliklere açık, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş bireyler olarak yetiştirilmeleri temel amacımızdır.

Öğretmenlerimiz, bu amaca ulaşılmasında önemli sorumluluklar üstlenmekte; öğrencilerine temel eğitimin yanı sıra, kendi yaşamlarıyla da örnek olarak, düşünme, düşüncesini özgürce açıklama, kararlarını verebilme ve uygulayabilme yetisini kazandırmak için büyük çaba göstermektedirler.

Her zaman ve her koşulda Cumhuriyet'in kendilerine yüklediği görev ve sorumlulukların bilinciyle hareket eden öğretmenlerimize, yurttaşlarımız ayrı bir değer ve önem vermektedir.

Yüce hizmetlerinin karşılığı olarak, toplumumuzun sevgi ve saygıyla yaklaştığı öğretmenlerimizin her şeyin en iyisini hakettiğine inanıyoruz.
Öğretmenlerimizin mutluluğu ve Ulusumuzu bilgi çağına hazırlama görevlerini başarıyla yerine getirebilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalı, öğretmenlerimize hak ettikleri destek verilmelidir.

Başöğretmen Atatürk'ün yol göstericiliğinde geleceğimize yön veren, yetiştirdikleri kuşaklarla çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarına öncülük eden öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir