ADALET BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI İRFAN UZUN “BAŞARACAĞIZ”

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak başvuru sürecini tamamladı. Sayın Uzun ile birlikte 11 aday 100000 imza toplama yarışına başladı. 

BU YARIŞ NE KADAR ETİK

Türkiye’de, Ulusal Engelli Veri Taban’ına göre engelli birey sayısı 1.559.222 ve her ilçede, İlçe Seçim Kurulu yok. Yani, engelli vatandaşlarımızın, anayasamızca ifade edildiği gibi, eşit şartlarda görüşlerini beyan etme şansları yok. Ayrıca, vatandaşlarımızın son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılar da ortada. İnsanlar ay sonunu zor getirirken, köylerden veya ilçelerden farklı ilçelere geçmekte zorlanabiliyor. 

Farklı bir açıdan bakarsak, bu durum aynı zamanda çok büyük bir israf. İlçe Seçim Kuruluna araçları ile gidenler için yakıt, çıkarılan çift nüsha evraklar kağıt, çalışanlara verilecek ek mesai ücreti para, kuruldaki çalışan ve oraya giden vatandaşlar için emek ve zaman israfı. Çalışan için oluşan iş yükü de cabası. Yani yapılan şey, ülkenin içinde bulunduğu bu ekonomik sıkıntı döneminde çok büyük bir zarar.

SAYIN UZUN “Bu ahlaki bir durum değil”

100000 imza toplanması ile ilgili ne düşündüğünü sorduğumuz İrfan Uzun “Seçim hakkı alan bir Siyasi Partinin Aday göstermesi kadar doğal bir durum engellenmemelidir. Seçim her siyasi Parti için eşit olmak zorundadır. 100.000 Adım geriden yarışı başlatıp, adaylardan 555.000 TL alınması ahlaki olmadığı gibi Anayasanın Madde5. 6, 10,11 Maddelerine istinaden yok hükmünde olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Uzun “İnanıyoruz, başaracağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir