ADALET BİRLİK PARTİSİ VE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN STRATEJİK REFORMLAR VE ORTAK KALKINMA HAMLESİ

15 Ekim 2024, Ankara – Adalet Birlik Partisi (AB Parti) Genel Başkanı İrfan Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Türkiye'nin geleceğine yönelik stratejik reform ve kalkınma projeleri üzerine önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, iki parti Genel Başkanları ülkenin karşı karşıya olduğu ekonomik, sosyal, eğitim ve dış politika gibi kilit konular üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda, suç oranlarındaki artışın ekonomik zorluklarla bağlantılı olduğu belirtilirken, İrfan Uzun, ekonomik adaletin sağlanmasına yönelik acil reformların önemine dikkat çekti. Ayrıca tarım politikaları, afet yönetimi ve dijital dönüşüm gibi başlıklarda çözüm önerileri tartışıldı.

EKONOMİK REFORM VE SUÇ ORANLARININ AZALTILMASI
Toplantıda en dikkat çeken başlıklardan biri, ekonomik reformların toplumsal barışı sağlama üzerindeki etkisi oldu. İrfan Uzun, ekonomik sorunların çözümüne yönelik güçlü adımlar atılmadıkça toplumsal huzurun sağlanamayacağını vurguladı ve işsizlik, gelir eşitsizliği gibi temel sorunların suç oranlarını artırdığını ifade etti. "Geçim yoksa seçim var" sloganıyla toplumun ekonomik sıkıntılarının derinleştiğine dikkat çekti.

ÖZGÜR ÖZEL VE İRFAN UZUN 15102024

TARIMDA YERLİ ÜRETİM VURGUSU
Tarım sektöründe çiftçilerin yaşadığı zorluklar da toplantının ana gündem maddeleri arasında yer aldı. Uzun, "Tüketme, üret!" sloganıyla üretimi artırmaya yönelik politikaların geliştirilmesinin şart olduğunu belirterek, yerli üretimin teşvik edilmesi ve tarım politikalarının güçlendirilmesi gerektiğini savundu.

ZORUNLU KONUT SİGORTASI VE AFET YÖNETİMİNE YÖNELİK ULUSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
İrfan Uzun, Türkiye genelinde mevcut zorunlu deprem sigortası yerine, Zorunlu Konut Sigortası uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Bu yeni poliçenin, yalnızca depremi değil, tüm riskleri kapsayacak şekilde geniş teminatlara sahip olması gerektiğini vurgulayan Uzun, bu poliçenin sigorta acenteleri tarafından düzenlenmesi ve konut sahiplerine zorunlu kılınması gerektiğini de ifade etti. Ayrıca, bu poliçenin kiracıları ve ev sahiplerini de koruyacak genel şartlarla birlikte tek bir poliçede birleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Uzun, "Bu şekilde hem kiracılar hem de ev sahipleri tam anlamıyla güvence altına alınacak ve tek bir poliçeyle daha etkin bir koruma sağlanacak," dedi.

Uzun, böyle bir sigorta sisteminin hayata geçirilmesiyle, felaket sonrası ek vergi yükü altına girmeden vatandaşların mal varlıklarını ve canlarını güvence altına alabileceklerini vurguladı. "Zorunlu Konut Sigortası, felaket sonrası mali yükü azaltacak ve ekonomiyi güçlendirecek bir adım olacaktır," diye ekledi.

Ayrıca, afet yönetimi politikalarının genişletilmesi ve daha etkin hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Uzun, deprem riskine karşı tüm yapıların güçlendirilmesi ve afet öncesi ile sonrası hazırlıkların artırılması için ulusal bir seferberlik çağrısında bulundu. "Bu süreç, sadece bireylerin değil, devletin de öncelikli sorumluluğunda olmalı," diyen Uzun, yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi ve afet müdahale kapasitesinin artırılmasının ülke geleceği açısından kritik olduğunu ifade etti.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE EĞİTİM REFORMU
Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi, Türkiye'nin dijitalleşme süreci ve eğitimde reform ihtiyacı oldu. Genç nüfusu geleceğe hazırlamak için eğitimde dijitalleşmeye önem verilmesi gerektiğini belirten Uzun, Türkiye'nin teknoloji alanında lider olabilmesi için dijital dönüşümün hızlandırılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI VE DEMOKRATİK REFORMLAR
İrfan Uzun ayrıca, adil ve demokratik bir Türkiye için yeni bir anayasanın gerekliliğini vurguladı. Toplumsal barışı sağlamanın ancak anayasal reformlarla mümkün olabileceğini belirten Uzun, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza şartının demokrasiyi kısıtladığını ifade etti ve bu uygulamanın kaldırılmasını önerdi.

TÜRKİYE İTTİFAKI VURGUSU
Toplantıda İrfan Uzun, birçok platformda kendisine hangi ittifaka yakın olduklarının sorulduğunu ve bu bağlamda 3. bir ittifak kurmak üzere Türkiye İttifakı adını bulduklarını açıkladı. Bu ismin ilginç bir hikayesi olduğunu gülümseyerek anlatan Uzun, Büyükçekmece'de bir çocuk parkında 2019 yılında 4 yaşındaki kızı ile birlikte 7 yaşındaki çocuklarla sohbet ederken bu ismi çocukların önerdiğini ve böylece Türkiye İttifakı isminin ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı toplantıda, Özel’in de Türkiye İttifakı ismini kullandığını ifade eden Uzun, "Türkiye İttifakı’nın patentinin Adalet Birlik Partisi'ne ait olduğunu, ancak bu ismi birlikte kullanabileceklerini" esprili bir dille söyledi. Bu ifadeler, iki parti arasındaki iş birliğine dair sıcak bir mesaj olarak değerlendirildi.

YEŞİL DÖNÜŞÜM VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA
Yeşil enerji ve sürdürülebilir kalkınmanın Türkiye’nin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu belirten Uzun, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede öncü bir rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Toplantı sonunda, Türkiye’nin geleceği için yapılacak reformlar ve ortak projelerin geliştirilmesi adına, iki partinin iş birliği yapmaya kararlı olduğu mesajı verildi. Uzun, "Türkiye’nin geleceği için iş birliği yapmamız ve somut projeler üretmemiz gerekiyor," diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Bir yanıt yazın