Diyarbakır Annelerine Destek Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN’dan Geldi

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, İstanbul'da açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Uzun, Diyarbakır Annelerine destek vermek için Diyarbakır’a gideceklerini belirterek şu açıklamalarda bulunmuştur. Yaptığı açıklamada, “Sanıyormusunuz ki o gözü yaşlı anneler, babalar sadece Diyarbakır’dalar. Hasretle evlatlarından gelecek bir habere muhtaç, her gün bir umutla beklemenin ne kadar zor olduğunu milletçe tahayyül edebiliyor muyuz acaba? Sabrın tükendiği, son bulduğu yerde, Hacire annenin evladı için döktüğü göz yaşını millet olarak silmenin vakti çoktan gelmiştir. Bu çığlığa toplumun her kesiminden destek verilmelidir. Milletçe empati kurup Ayşe anne gibi nice annelerin yerine kendimizi koymalı ve toplumca bu soruna el atmalıyız.

 

Adalet Birlik Partisi olarak Teşkilatlarımızla birlikte bu acının paylaşımı ve siyaseten çözümü adına Cuma günü Diyarbakır’da olacağız. Partililerimiz ile birlikte Şimdiden bu sorunun, kalıcı çözümünün bir parçası olabileceğimizi bilerek ve inanarak acılı anne ve babalarımızın yanında yer alacak, acılarına ortak olacağız.

 

Fakat böylesine toplumsal bir sorunda bile yine toplumun kabul görmüş çevreleri olan güçlü STK’lardan, Ülkemizde bulunan Tüm siyasi partilerden, sanatçılar ve iş dünyasının temsilcilerinden temenniler dışında güçlü bir destek gösterilmemiş olması, Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı olarak beni derinden üzmüştür. Sorunun çözüm noktası olacak yeri Hacire anne göstererek işin en zor olan kısmını üstlenmiştir. HDP’nin siyasi parti kimliğini, PKK ya gönderilecek geçlerin seçilerek beyninin yıkandığı bir yer olduğu gerçeğini haykırmıştır. Kalıcı bir çözüm istiyorsak HDP’nin terör örgütleri ile arasına mesafe koyması hatta eş başkanlık sistemini kaldırarak PKK ile olan bağını tamamıyla kesmelidir. Kendisine oy vermiş seçmeni için Dağ siyaseti değil Halk siyaseti yapmalıdır. Aksi halde kandırılarak dağa kaçırılan o gençlerin ve bu vatan uğruna canını vermiş olan aziz şehitlerimizin annelerinin göz yaşı dinmeyecek. Bu toplumsal soruna tüm toplum olarak güçlü bir destek vermek birinci önceliğimiz olmalıdır. Tüm sorunların çözümü Halkın ta kendisidir. Kurtarıcı olarak gördüklerinden medet ummamayı bir an önce öğrenmelidir. Hacire anne Halktır ve ona destek verecek olan kurtaracak olanda Halktır.  Bu sebeple Cuma günü Diyarbakır’da olacağız. Parti MYK toplantımızı da Diyarbakır il başkanlığımızda yaparak karar bildirgemizi basın açıklaması ile vatandaşlarımıza iletmiş olacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

diyarbakır anneleri
AB Parti Başkanı irfan UZUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir