Millet Masasıdır!

AB Parti Başkanı irfan UZUN

İRFAN UZUN

ADALET BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI

C044593D-B050-4253-B551-6AB0E14594A4

MERAL AKŞENER

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN, yapmış olduğu basın açıklamasında;

“Sayın Meral Hanımın yapmış olduğu çağrıyı hepimiz dinledik. Kendilerinin yapmış olduğu çağrıyı olumlu karşılamak ile bereber, hatalı bir çağrı yaptığınıda belirtmek isterim. Böylesine ağır sonuçlara yol açmış ve açmaya devamedecek pandemi sorununu sadece 5/6 tane siyasi parti temsilcisi ile çözümleme yoluna gidilemez. Anayasal hükümler ,Yargıtay onayı ve kanunlar dahilinde; Milletine Hizmet etmek için kurulmuş 80 tane daha siyasi parti olduğunu kendilerine hatırlatmak isterim. Ülkemizin içinde bulunduğu şuanki tobloyu sadece temsil ettiğiniz oy oranı ile sınırlı tutma anlayışı kabul edilemez.

Devletin Bekası sözkonusu iken;Ülkemiz Birlik ve Beraberliğe herzamankinden daha fazla ihtiyaç duymakta iken, Sadece Mecliste temsil edilen Siyasi parti Genel Başkanlarına çağrı yapılması yanlıştır. Yıllardır; iktidarı ve Muhalefetteki bu dar siyasi anlayış malesefki değişmemiştir. Sürekli Birlik, Beraberlik naraları atanlar bu kadar önemli bir hususta Ayrıştırıcı Yok sayıcı eylemlerinden bir türlü vaz geçemediler. Halbuki; İvedilikle yapılması gereken eylem Devletinin ve Milletinin onayını almış  Tüm siyasi Parti Genel Başkanları ile bir araya gelerek Yakın , Orta ve Uzun vadeli, Siyasi planların yapılması, doğru olacak tek hamledir. Aksi taktirde böylesine sosyal, ekonomik ve yapısal etkileri olan Pandemi sorunun deneme yanılma yoluyla çözülmesi imkansızdır.

Pandeminin yarattığı ve Devamıyla yaratacağı yıkıcı etkiler; 5 siyasi partinin bencil , ayrıştırıcı ve yok saymacı tavırlarından daha büyük olacaktır. Devlet Meselelerinde dahi  AYNI GEMİDE OLAMIYORSAK, Lütfen emanetinizi sahibi olan Milletimize teslim ediniz. Çünkü Bu durum an itibariyle, Memleket meselesi olmaktan çıkarak Milletin Tüm Siyasi Temsilcilerinin Meselesi olmuştur” Saygılarımla, ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir