10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajında Genel Başkan İrfan UZUN

10KASIMATATÜRK Ü ANMA

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajında Şu sözlere yer verdi; "

Bugün 10 Kasım..

Bu memleketin en büyük evladının sonsuzluğa göçüp bizleri de ışığından sonsuza kadar yoksun bıraktığı gün..

Dokuzu beş geçerken saat, sirenlerin uğultusuyla kararan, siyaha bürünen soğuk Kasım günü... Dünyanın, varlığına tanık olduğu en büyük insanı sonsuzluğa uğurladığı gün...

Her birimizin Minnet duygusunun ne kadar ağır olduğunu anladığımız gün..

Her yıl bu matem gününde sukutla ve inançla saygıya duranları gördükçe aslında hiç de yalnız olmadığımızı gördüğüm, umutlandığım gün..

Unutmamalıyız! Her gün Hatırlamalı ve Hatırlatmalıyız!

Ata’mızın, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşanın Gençliğe hitabesinde sözünü ettiği; “Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!”

 

Söylenecek çok söz var. Ancak Atamıza ve yasımıza saygımdan sözlerimi yine bir hatırlama ile sonlandırmak istiyorum;

 

Eğitim sistemimiz öyle bir noktaya geldi ki.. Biz istiklal marşı ve andımız ile derse giren nesildik.

Atatürk köşemiz olurdu. Atamızın hayatı ile ilgili belgeseller mutlaka izlenirdi. Atatürk konulu tiyatrolar, yarışmalar olurdu, tarih derslerinde gözlerimiz dolar, şiir günlerinde onun adına şiirler okumak için can atardık. Ulu önderimizin, Başbuğ’umuzun adı her an aklımızda kalbimizde olurdu.

Biz Adalet Birlik Partisi olarak bu Vatanı Vatan yapan, Laikliğin ve Cumhuriyetin Mimarı olan, Dünyadaki Başöğretmen sıfatına sahip tek lider olan Atatürk ün söyledi gibi Cumhuriyetin bizden istediği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceğimize, ona her adımımızda layık olacağımıza söz veriyoruz. Huzur için de uyu Atam! Biz nesiller boyu senin izinde olacağız.

Saygılarımla

Adalet Birlik Partisi

Genel Başkanı

İrfan Uzun" İfadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir