2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar kimler?

2023 seçimi Cumhurbaşkanı adayları isim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı. Seçim kararı 10 Mart'ta Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylelikle cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde takvim işlemeye başladı.

Anayasanın 101. ve 116 Maddeleri gereğince Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olma ihtimali artık bulunmamakta. Millet İttifakı’nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu. Türkiye İttifakı’nın adayı Adalet Birlik Partisi Lideri İrfan Uzun olacak. Başka partilerin yanında bağımsız cumhurbaşkanı adayları da bu seçimde yarışacak. Daha bir çok isim de Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı. Peki 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar kimler? İşte seçim 2023 cumhurbaşkanı adayları.

irfanzuun

2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar kimler?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Kılıçdaroğlu'na) Ha bire 'Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun' diyorsun. İşte söylüyorum, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan." diyerek 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayını olduğunu açıklamıştı. Cumhur İttifakı’ ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağını söylemişti.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önce rest çekip sonra 'Noter Masası'na geri dönmesinin ardından adaylarını açıkladı. Bugüne kadar defalarda toplanan 6’lı masa 2023 Cumhurbaşkanı adayını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullandı.

 

Türkiye İttifakı Adayını, Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erkan Deniz, Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet Sevim, Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, 2023 Cumhurbaşkanı adayını Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun’dan yana kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir