TÜRKİYE İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI İRFAN UZUN OLDU

Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı İrfan UZUN oldu (İrfan UZUN kimdir?)

Adalet Birlik Partisi öncülüğünde kurulan Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı İrfan UZUN oldu. Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN, Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının İrfan UZUN olduğunu açıkladı. Trabzon Sürmeneli Demir ustası ve Hafız olan Hasan Bey ile eşi Trabzon Sürmeneli Ayşe Hanım'ın en küçük çocuğu olarak 4 Temmuz 1975’te Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli İlçesinde doğmuştur.

Aslen Trabzon Köprübaşı’lıdır.

Evli ve iki çocuk babası olan Uzun,

İlk ve Orta öğrenimini Zonguldak İlinde tamamlamıştır. Bir dönem İstanbul Paşabahçe Ferit İnal Lisesinde eğitim almıştır.

Beykent Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Banka ve Sigortacılık, Brussels Capital Üniversitesi Yazılım Uzmanlığı bölümlerinden başarı ile mezun olmuştur. İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde eğitim almıştır ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini de başarı ile bitiren UZUN,

Okuduğu Üniversite Adalet programı Hukuk Bölümünün bitirme tez konusu olan Siyasi Parti oluşumları; “Siyasi Parti Kuruluşu, Organları, Organların Görevleri, Teşkilatlanmaları ve Siyasi Partilerin Tüzel Kişiliklerinin Sona Ermesi” tezini başarı ile tamamlamıştır.

Tüm bilgi birikimi ve eğitimlerini harmanlayarak gençlik yıllarından itibaren Vatan ve Millet sevdasıyla ilgili olduğu siyasete kurucusu olduğu Adalet Birlik Partisi ile yeni bir soluk kazandırmıştır.

Parti teşkilatlarında özellikle gençlerin, kadınların ve engelli vatandaşların aktif siyasete katılımını arttırmaya yönelik çalışmalar yaparak farklı bir siyasi anlayış beraberliğinde örgütsel bir yapı geliştiren Uzun, geliştirdiği bu yapı ile diğer tüm siyasi parti teşkilatları içinde ilk günden itibaren adından söz ettirmiş ve siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenerek itibar görmesi yolunda adımlar atmıştır.

Tüm bu çalışmalarının yanı sıra, 1995 yılında Uzun Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited şirketini kurmuş olup 2013 yılından beri kısa adı SAAD olan Sigorta Aracıları ve Acenteler Dernek Başkanlığı görevini devam ettirmekte ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşlarında faal görevleri bulunmaktadır.

İrfan UZUN ve Eşi Sevcan, bir oğlu ve bir kızı, Hakan ve Ayşe Öykü’nün gururlu ebeveynleridir.

“Gerçek liderlik çoğu zaman en beklenmedik yerlerde en beklenmedik kişiler tarafından yapılan en küçük eylemlerle olur.”

 

Parti Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısında Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN, Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erkan DENİZ, Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet SEVİM, ile Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim KARSLI’ nın bulunduğu 4 siyasi parti arasında Türkiye İttifakı protokolü imzalandı.

Daha sonra Basına bilgi veren Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet SEVİM, Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının İrfan UZUN olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin iki kutup arasında ayrıştırılmaya çalışıldığını söyleyen UZUN, Türk milletinin ne Cumhur İttifakı'na ne de Millet İttifakı'na mecbur olduğunu söyledi. Türkiye İttifakı'nın Atatürk'ten aldığı feyzle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ilkelerini büyük bir kararlılıkla savunacağını ifade eden UZUN, "Türk devletini değişik ittifaklar adı altında tasfiye etmek ve sözde yeniden kurmak için yola çıkanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Çanakkale Zaferi ruhuyla. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Bizlerde Aynı inanç ve kararlılıkla Türk Milletinin ruhuyla direneceğiz, mücadele edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

ÜLKEYİ TÜRKİYE İTTİFAKI YÖNETECEK
Ülkenin yeni bir ufka ihtiyacı olduğunu ifade eden Genel Başkan İrfan Uzun; “Biz Türkiye İttifakıyız. Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor. Artık ülkemizi Türkiye İttifakı Yönetecek.
Biz Türkiye İttifakı olarak şu anki mevcut partilerin hiç biriyle ittifak yapmayı düşünmüyoruz.
Bugüne kadar denenmemiş yeni partilerle Türkiye İttifakını kurduk.
Türkiye şu anda yönetilemiyor. Türkiye’nin icracı tüm gücü zaten iktidarın elinde, istediğini yapıyor ve yaptı da! Demokratik ülkelerin aksine, icranın ötesinde, bir anlamda yasama ve yargı da iktidarın kontrolünde. Böyle bir güç hiçbir ülkenin başkanında yok.
Türkiye; -Hukukun Üstünlüğü-, -İnsani Gelişmişlik-, -Basın Özgürlüğü-, -Kadına Karşı Ayrımcılık ve Şiddet- gibi tüm demokratik göstergelerde yerlerde sürünüyor. İnsanlarımız -üretim değil tüketim toplumu- haline getirildi. Hükümet, iç politikada da dış politikada da başarısız. Yükselen göstergeler enflasyon ve işsizlik!
Genç nüfusta işsizlik yüzde 25, yani her dört gencimizden biri işsiz.
Hükümet te muhalefet te başarısız. Bu kadar başarısızlığı milletimize anlatacak muhalefet yoktur.
Ülkemizin bekasını, geleceğini ilgilendiren meselelerde siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa bırakarak, 82 milyon hep birlikte hareket etmeliyiz.
Biz ülkemizin yönetimine ve geleceğini kurtarmaya talibiz. Bizim partimizde din, dil ırk gibi ayırım asla olmayacak.  86 milyonu kucaklayacak eşit mesafede olacağız.
Biz, şu anki başkanlık sistemine de karşıyız. İktidara geldikten sonra demokratik parlamenter sisteme geçeceğiz ve Cumhurbaşkanı olduğum gün partimden istifa edeceğim.
İktidarımızda doğruyu yazabilen gösterebilen özgür bir medya oluşmasını sağlayacağız. ” Diye konuştu.

irfanzuun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir