50 MİLYON TL’LİK YATIRIM HERGÜN ÇÜRÜYOR

2014 yılında, adliye personelleri için, Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde, 5 bloktan oluşan 130 daireli adliye lojmanları inşa edildi. Ancak adliye personelleri, konutların yapıldığı bölgeyi güvenli bulmadıklarından lojmanları tercih etmedi ve onlarca daire boşa çıktı. 50 milyon TL'ye mal olan lojmanlar, şehrin manzarası en güzel noktalarından birinde inşa edildi.

Peki, aradan geçen bunca yılda ne mi oldu? Her bakanlığın birbirine attığı proje, hala bomboş bekliyor. 50 milyon TL, hergün olduğu yerde çürüyor. 

 

van-adliye-

Başta, adliye lojmanı olarak inşa edilen ama adliye personelinin, güvenlik sebebiyle yerleşmek istemediği lojman binalarıyla ilgili bunca yıldır hiçbir çözüm üretilemedi. 2014 yılında Adalet bakanlığı için yapılan söz konusu konutların, 2017 yılında Sağlık Bakanlığına, 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, 2021 yılında Emniyet Genel Müdürlüğüne devredildi. Ne yazık ki, hiçbir bakanlık, bu binalarla ne yapması gerektiğini belirleyemedi. 

Binalar, bu süreçte, hiç kullanılmadan, yıprandı ve uyuşturucu müptelalarının yuvası haline geldi. Maalesef kimse, 80 milyon vatandaşımızın hakkı olan binalarda, "güvenlik gerekçesi" tabirinin altında yatan nedenleri sorgulamadı. Adliye çalışanlarının çekindiği çevre koşulları neler? Çevre koşulları, güvenliği tehdit ediyor mu? Eğer gerçekten güvenlik problemi oluşabilecek bir konumda yer alıyorsa, inşaat öncesi yapılan çalışmalarda neden bu durum değerlendirilmedi? Sonuçta, burası adliye lojmanı olarak inşa edildi ve konumu da ona göre belirlenmeliydi.

indir (1)
Talan-Edilen-Adliye-Lojmanları-5

Bir sürü, ihtiyaç sahibi, evsiz, yoksul vatandaşımız olduğunu düşünürsek, binaların olduğu yerde çürüyor olması gerçekten çok üzücü. Bugün yapılmaya kalkılsa, dünyanın parasına mal olacak bu yatırıma, yetkili mercilerin bir an önce el atıp bir çözüm bulması gerekiyor. Umarız, en kısa sürede bir şeyler yapılır.

curumeye_yuz_tutulan_van_adliye_lojmanlari_hala_cozum_bekliyor_h95859_5c346

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir