ANITKABİR’DE TERBİYESİZLİK

0ffc5b8e2a531f62773b1fe3f5c992f1

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümünde Anıtkabir'de düzenlenen resmi törenle anıldı. Resmi tören, saat 08.50'de; devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Aslanlı Yol'daki korteje; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ana Muhalefet Lideri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri ve üst düzey bürokratlar katıldı.

Erdoğan ve devlet erkanı, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerken, avludaki birkaç kişi "Reis", "Her yer Tayyip, her yer Erdoğan" sloganı attı.

Bazı siyasi partilerden ve halktan, bu yaşanan duruma çok sert tepkiler geldi. Birçok kişi, bu durumu "Terbiyesizlik" olarak nitelendirdi.

anitkabir-deki-torende-yine-slogan-her-yer-tayyip-her-yer-erdogan-1086084-5

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, yaşanan durumla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Anıtkabir'de, büyük bir terbiyesizlik yaşandı bugün. Bir anma töreninde, holigan gibi tezahürat yapmak nedir, üstelik bu kişi kurucumuz, ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Yapılan hareketi de, Sayın Erdoğan veya çevresindekilerin bu duruma tepki göstermemesini de kınıyorum. Atatürk'e saygı göstermek ve anmak için toplanılmışken, yaşanmış olan bu durum büyük bir saygısızlıktır." dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir