AB PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI BELİRLEMEYE BAŞLADI

IMG_20221224_183227

Adalet Birlik Partisi‘nde, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne hazırlık çalışmalarına hız verildi.

Bu kapsamda 14. Dönem Cumhurbaşkanı adayı ve Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN başkanlığında, belediye başkan adaylarını belirleyecek Aday Tespit Komisyonu oluşturuldu.

İlk toplantısını 12 Aralık Salı günü yapması beklenen komisyonda, Adalet Birlik Partisi Genel Başkanvekili Murat Yavuz, Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Serpil Şener, Teşkilat Başkanı Cengiz Ergül, Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı MKYK ve Akdeniz Bölgesi Belediye Başkan adaylarını Belirleme Komisyon üyesi  Bilal YALÇIN,  Eğitim Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı MKYK ve Doğu Anadolu Bölgesi Belediye Başkan adaylarını Belirleme Komisyon üyesi Turusan BAĞCI , Dış İşlerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı MKYK ve Ege Bölgesi Belediye Başkan adaylarını Belirleme Komisyon üyesi Zeki DEMİR, Tekstil Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan yardımcısı MKYK ve Güneydoğu Anadolu  Bölgesi Belediye Başkan adaylarını Belirleme Komisyon üyesi Çağdaş ÇAVDAR,  Esnaf ve Sanatkarlardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı MKYK ve İç Anadolu Bölgesi Belediye Başkan adaylarını Belirleme Komisyon üyesi Tuncay KAPLAN, Ekonomiden sorumlu Genel Başkan yardımcısı MKYK ve Marmara Bölgesi Belediye Başkan adaylarını Belirleme Komisyon üyesi Muharrem MUTLU,  Dış Ticaret ve Gümrüklerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı MKYK ve Karadeniz Bölgesi Belediye Başkan adaylarını Belirleme Komisyon üyesi Turabi MUTLU, yer alıyor.

Aday belirleme çalışmalarında temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçlarını bir arada değerlendirecek komisyon, ayrıca partinin Teşkilat Başkanlığı ve ilgili şehrin milletvekili adaylarının görüşlerini de dikkate alacak.

Komisyon, partinin tüm belediye başkan adaylarının belirlenerek ilan edilmesi sürecine kadar çalışmalarına devam edecek.

Komisyon ilk toplantısını Salı Günü Saat 17:00 de İstanbul Çalışma ofisinde yapacak.

Adalet Birlik Partisi adaylarını aralık ayının ortasından ocak ayının sonuna kadar peyderpey açıklayacak.

Diğer yandan anket çalışmaları da devam ediyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir