AB PARTİ GENEL BAŞKANI İRFAN UZUN “REUTERS YAYIN ORGANINI KINIYORUM”

Reuters yayın organının, 14 Kasım Pazartesi yayınladığı haber içeriği tepki çekti.

Reuters’in, Taksim’deki bombalı saldırı ile ilgili yayınladığı haber şu açıklamayla sunuldu:

“Türkiye Pazartesi günü İstanbul'da altı kişinin ölümüne yol açan patlamadan Kürt militanları sorumlu tuttu ve polis, bombayı yerleştirdiğinden şüphelenilen bir Suriyeli kadın da dahil olmak üzere 47 kişiyi gözaltına aldı.”

1668511416534

Haberde “terör örgütü” tabiri kullanılmamış olması çok sert tepkilere yol açtı. PKK terör örgütünden, Kürt militanlar diye bahseden Reuters, hem PKK’yı sadece Kürtler oluşturuyormuş gibi göstermiş hem de terör örgütü olduklarını kabul etmediğini belli etmiş oldu.

Haberle ilgili olarak, tepki gösterenler arasında Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun da vardı.

irfan-uzun

Uzun “Dünyaca tanınan, çok yaygın haber ağına sahip olan Reuters Haber Ajansını kınıyorum. Onlar da gayet iyi biliyorlar ki, PKK bir TERÖR ÖRGÜTÜdür ve sadece Kürtlerden oluşmamaktadır. PKK terör örgütünün, dünya çapında, hem maddi hem de fiziki destek sağlayıcıları bulunmaktadır. Evet doğru, bu patlamayı PKK üstlenmedi, ama bu kalleşçe saldırıyı onun yapmamış olması, terör örgütü olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Eğer bu patlama, Londra’da yaşanmış olsaydı, aynı şekilde “Kürt militan” tabirini kullanırlar mıydı acaba? Ölenler kendi vatandaşları olsaydı, terör örgütü olduğunu defalarca kez okurduk haberlerinde. Ucu size dokunmadan önce, gerçekleri lanse edin artık.” ifadelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir