AB PARTİ GENEL BAŞKANI İRFAN UZUN YSK’YA İTİRAZDA BULUNDU

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı ve Türkiye İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı İrfan Uzun, YSK’nın 100000 imza toplama şartına itirazda bulundu.

Yaşanan durumla ilgili düşüncelerini sorduğumuz Sayın Uzun “YSK kanunları görmezden gelerek, yasal sürecin bitmesine ve kanuna uygun olmamasına rağmen, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusunu kabul etmiştir. Anayasamızda, açık ve net belirtildiği üzere, bir kişi 2 dönemden fazla cumhurbaşkanı seçilememektedir. Kaynak direk anayasanın 101 ve 116. maddeleridir. Devletin bünyesindeki, tüm kurum, kuruluşlar ve vatandaşlar bu anayasaya tabidir ve hiçbir kişi veya kurum için anayasadaki maddeler değişiklik gösteremez.” dedi.

Sözlerine devam eden İrfan Uzun “Bununla birlikte, anayasanın 10. maddesine göre, herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Yani, YSK, anayasayı yok saymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yaşanan durumun, yasalara aykırı olduğunu belirten Sayın Uzun “Bu uygulama, anayasaya birçok yönden aykırılık içermektedir. Mesela, Kişisel Verilerin Korunması Kanununa göre böyle bir işleme kimseyi mecbur bırakamazlar. Vatandaşlar, oylarını gizli olarak kullanırken, neden siyasi aday tercihlerini açık beyan etmeleri istenmektedir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir