ADALET BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI İRFAN UZUN “ANAYASA HİÇE SAYILIYOR”

Adalet Birlik Partisi, 100000 imza çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı İrfan Uzun, dün yayınladığı video ile gündeme oturdu.

https://youtu.be/KD82A9QURSo

Yaşanan durum ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Sayın Uzun “Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Adayı olarak ülkemde yaşanan adaletsizlikten bahsetmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının hiçe sayıldığını görüyorum. Cumhurbaşkanı Adayı olabilmek için 550.000 TL yetmiyormuş gibi bir de 100.000 seçmenden imza istiyorlar.” dedi.

Sözlerine devam eden Uzun “Buradan YSK’ye ve Anayasa Mahkemesi’ne sesleniyorum. Anayasamızın 7.maddesinde “Mecliste grubu bulunan siyasi partiler kendi isteğiyle aday belirleyebilir. 550.000 TL ödemekten ve 100.000 imzadan muaftırlar.” deniyor. Bu adaletse bizim yıllardır adalet diye bildiğimiz kavram nedir? Değerli vatandaşlarım sizlerden rica ediyorum 100.000 imzada bana destek olunuz. Birilerinin bu adaletsizliğe karşı çıkması gerekiyor. Hukuk mezunu ve Türkiye Cumhuriyeti en genç Cumhurbaşkanı Adayı olarak sizlere güveniyorum. Beraber başaracağız.” ifadelerinde bulundu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir