AB PARTİ İstanbul Eyüp Sultan İlçesi Belediye Başkan Adayı ALEYNA NUR KAYA Kimdir?

AB PARTİ İstanbul Eyüp Sultan İlçesi Belediye Başkan Adayı ALEYNA NUR KAYA´DAN 61 PROJE

KAYA, 25 Kasım Cumartesi akşamı Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen lansmanla Eyüpsultan için hazırladığı 61 projeyi anlattı. Adalet Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Şükür AYCI, Seçim İşleri Genel Başkan yardımcısı MKYK üyesi ve Koordinasyon Başkanı Serpil ŞENER, Dış Ticaret ve Gümrüklerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı MKYK üyesi Turabi MUTLU ve Koordinasyon Başkanı ilçe protokolü, teşkilat üyeleri ve Eyüpsultanlıların katıldığı lansman büyük ilgi gördü. Gece, Kültür Merkezi’nin bahçesinde yerleştirilen dev led ekrandan açıkhavada da takip edilebildi. Aleyna Nur KAYA, ekibiyle birlikte hazırladığı projeleri görsel bir sunum eşliğinde konuklara aktardı.

ALEYNA NUR KAYA KİMDİR?

09/03/2004 Yılında İstanbul'da doğdu. İlkokulu İstanbul Eyüp Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulunda, Liseyi Göktürk de Ali Rıza Özderici Anadolu lisesinde tamamladı. Üniversiteyi Beykent Üniversitesi İlk ve Acil Yardım (Paramedik) Bölümünü bitiren KAYA, 2022 Yılından beri birçok İlkyardım seminerleri düzenledi. Stajyer eğitimlerinde üst düzey yönetici olarak görev alan KAYA., Adalet Birlik Partisi Eyüp Belediye Başkan adalığını yürütmektedir. Eyüpsultan sevdasının her zaman ağır bastığını, çocukluk ve gençliğinin geçtiği, yaşadığı bu güzel şehre hizmet için gecesini gündüzüne katarak çalışacağını vurguladı.

EYÜPSULTAN İÇİN TAM 61 PROJE

Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Aleyna Nur KAYA, yaptığı araştırmalar, fizibilite raporları, çalıştaylar, arge çalışmaları ve detaylı araştırmalar sonucu ekibiyle hazırladığı toplam 61 projeyi, Eyüpsultanlılarla paylaştı. Projelerini hazırlarken ilçenin sorunlarını, ihtiyaçlarını, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç yediden yetmişe tüm nüfusun beklentilerini göz önünde bulundurduğunu ifade eden Aleyna Nur KAYA, hazırladığı sunumda bu projeleri görselleriyle birlikte anlattı. Eyüpsultanlıların büyük ilgi gösterdiği gecede, Aleyna Nur KAYA projelerinin yanında çalışma felsefesini ve çizdiği yol haritasını da paylaştı.

EYÜPSULTAN İSTANBUL’UN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Gerçekleştirilecek projeler ve yapılacak çalışmalarla kentin temel sorunlarını çözmeyi ve ilçeyi Cumhuriyetimizin ikinci Yüzyılına hazırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Aleyna Nur KAYA, Eyüpsultan’ın hem cazibe merkezi hem de İstanbul'un vazgeçilmez turistik ve kültür merkezlerinden biri olacağını kaydetti.

Aleyna Nur KAYA, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi ile ilgili yapmayı planladıkları projeleri ve mevcut ihtiyaçların, sorunların çözümüne yönelik tespit ve düşüncelerini anlattı. Günümüz modern şehirlerinin temel sorunu haline gelen trafik ve otopark başta olmak üzere çevre düzenlemesi ve yeşil alanların çoğaltılarak var olanların da geliştirilip korunmasından, eğitimin temel öğesi okullara, sosyal mekanlar ile spor alanlarının oluşturulmasına kadar bir çok konuda özgün ve ihtiyaç odaklı projeleri aktardı. KAYA; Adalet birlik Partisi Genel Başkanımız Sayın İrfan UZUN’un eğitime verdiği önemi öne çıkartarak bizlere anlattığı şiarla yolumuza devam edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın İrfan UZUN “İlk okuldan üniversiteye kadar okuyan tüm öğrencilerin öğle yemekleri devlet tarafından karşılanacak. Her okulda eşit, yüksek kalitede yemekler sunulacak. 6 - 7 yaşındaki çocuklara ilaveten atıştırmalık yemekler sağlanacak. İlk okuldan Liseye kadar olan öğrencilerin Giyim Kuşamları devlet tarafından karşılanacak. İlk okula 7 yaşında başlanacak, Çocuklarını okula getirip götüren, ders çalıştıran ebeveynler olmayacak. Okul servisi gereken durumlarda servisler, Kamu hizmeti veren yerel belediyeler tarafından ücretsiz karşılanacaktır.” Belediye Başkanı olduğunda 5393 Sayılı Belediye kanunun tarafıma verdiği yetkilere dayanarak. Eyüpsultan ilçemizde ki tüm okullarda Anaokulundan Üniversite’ye kadar öğrencilerimizin öğlen Yemekleri Belediyemiz tarafından karşılanacağını iletti.

ÖNCE DİNLİYOR VE ANLAMAYA ÇALIYORUM

Belediyecilikte vatandaşı dinlemeyi temel ilke edindiğini belirten Aleyna Nur KAYA, “ Önce halkımızı dinliyoruz, az konuşup çok dinliyoruz. Kahvede, evde, sokakta yürürken soruları dertleri dinliyor ve cevap verebildiklerimize anında cevap veriyoruz, dönemediklerimize dersimize çalışıp sonra dönüyoruz. Yapabileceklerimizin sözünü veriyoruz. Sözlerimizin tamamen şeffaf olduğunun mesajını karşı tarafa veriyoruz. Sorunların sıralamasını yapıyoruz. Dinleyerek yapacağız. İlçeye dair ne ihtiyaç var ise en iyi bilen orada yaşayan vatandaştır. Vatandaşın ihtiyacı doğrultusunda hareket ederseniz, başarıya ulaşırsınız. Biz de bu yönde hareket edeceğiz” dedi.

GENÇ NÜFUSUN İHTİYAÇLARINA GÖRE HAZIRLANIYORUZ

Eyüpsultan'da nüfusun neredeyse yarısının 24 yaşın altında olduğunu söyleyen KAYA, "Nüfusun yüzde 30’u 19 yaşın altında. İlk orta ve lisede okuyan öğrenci sayısı 85 bin. 14 bin öğrencimiz de okumaya dışarıya gidiyor. 85 bin çok önemli bir rakam. 422 bin nüfuslu bir şehirde 85 bin kişi okuyor ve 18 yaşın altında. 22’ye falan çıkarırsanız neredeyse nüfusun yarısı 24 yaşın altında. Modelimizi çalışmalarımızı buna göre geliştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

GELECEĞE YATIRIM YAPACAĞIZ

Otopark, sokak aralarının darlığı, okulların yetersizliği, yeşil alanların kullanılabilir bölümünün az olması ve spor salonu gibi eksiklikler ile ihtiyaçlar olduğunu belirten Aleyna Nur KAYA, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cumhurbaşkanı adayı da olan Genel Başkanımız Sayın İrfan UZUN’un bizlere hep ilettiği ve Partimizin eğitim Programında da yer alan ve her yerde söylediğim bir şey var. Çocuklar liseyi bitirmeden bir dalda lisans çıkarsınlar spor yapsınlar, ya da bir enstrüman çalsınlar isterim. Yarın hakim, savcı, vali, başkan genel müdür olduklarında bunlar onlara ve etraflarındakilere çok fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum. Çocukların liseyi bitirmeden lisanslı spor yapabileceği ortamlar, sahalar oluşturmamız lazım. O yüzden bu gençleri salonlarla buluşturmamız lazım, buluşturacağız da. Gençler için çok güzel projelerimiz var.

EYÜPSULTAN'I 4 BÖLGEYE AYIRDIK

Eyüpsultan'ı dört bölgeye ayırdık. Eyüp ve çevresi, Alibeyköy ve çevresi, Veysel Karani bölgesindeki dört mahalle ve çevresi ile Kemerburgaz/Göktürk bölgesi. Bu dört bölgenin tamamı Eyüpsultan'ı 422 bin nüfuslu bir şehir olarak ortaya koyuyor. Buraların tamamına ayrı ayrı şeyler yapıyor olmamız lazım. Spor salonu, yüzme havuzu, kullanılabilir parklar, parkların içinde kadın lokalleri, çocuk kreşleri gibi güzel projelerimiz var.

METRO, TRAMVAY VE MÜZE

Eyüpsultan’ın ulaşım sorunu ilçeye yapılan büyük yatırımlarla önümüzdeki yıllarda büyük ölçüde çözülecek. Vezneciler-Habibler Metro Hattı Edirnekapı'dan Eyüp'e inecek, Eyüp'ten Topçular'a çıkacak, oradan devam edecek. Şu anda onun proje aşaması bitti. Öte yandan Feshane’nin müze olmasına yönelik bir çalışma yürütüyoruz. Tramvay Feshane’nin tam önünden geçecek, Eyüpsultan’a böyle bir müze kazandırırsak, ilçeye artı bir değer katmış oluruz.

EYÜPSULATN KÜTÜPHANESİ PROJEMİZ

Cumhurbaşkanı Adayımız ve Adalet Birlik Partisi Genel Başkanımız çok önemli bir projesi 'Eyüpsultan Kütüphanesi'ni ilçemize kazandıracağız. Dünyada sayılı kütüphanelerden bir tanesi olacak. Çevresi ikinci etap ve üçüncü etaptan oluşturuldu. Eyüpsultan'nın bir otopark sorunu da var bu esnada bu sorunu da çözeceğiz yeraltı otoparkıyla. Eyüpsultan’nın kütüphanesi bittiğinde en önemli kültür merkezlerimizden bir tanesi olacak.

EYÜPSULTAN CEZBETMELİ

Eyüpsultan Camii'nin çevresinin projesi vardı, biraz daha da geliştireceğiz. Eyüpsultan'a geleni burada  oyalamamız lazım. Eyüpsultan’ın müzesi, sanat merkezi yok. Eyüpsultan Camii'ne gelip açık hava müzesini gezip, bir de kapalı müzeye geçmesi, bir sanat bir tasarım atölyesinde vakit geçirmesi, başka bir kitapla ilgilenmesi, mesela küçük bir millet kıraathanesi, millet bahçesi, yine kitapla buluşabileceği ya da bir sanat eseriyle buluşabileceği bir mekanı da Eyüp Camii civarında hayata geçirmemiz lazım. Eyüpsultan ticaretinin en önemli unsuru Eyüpsultan Meydanı, Piyer Loti, Haliç ve Feshane… Bu havzayı doğru kullanmamız lazım. Feshane’yi müze yaparak, Haliç’teki adaları seyirlik bir hale getirirsek, teleferik ve Piyer Loti aksını da daha da güçlendirirsek, kapasitesini artırırsak, camiyi de buraya koyduğumuzda, müzesi, Piyer Loti’si, Haliç’i ve Eyüpsultan Camii ciddi bir turizm aksı olacak. Eyüpsultan tarihini buraya iyi yansıtmak lazım. Kütüphaneler, kitap kafeler yapmamız lazım. İnsanların dokunabileceği bilgi evleri bunların hepsini yaşanılabilir hali getirmemiz gerekiyor.

HER ÇOCUĞA BİR MEYVE AĞACI

Şehir aidiyeti oluşturmamız lazım. Bunun için şehirde herkesin bir kimliği olmalı. İkincisi çocuklar için kreşlerden tutun engelli rehabilitasyon merkezi, sosyal rehabilitasyon merkezi, günlük yaşlı bakım evi gibi insani ihtiyaçları karşılayacağız. Yeşille ilgili mücadelemizi de sonuna kadar vereceğiz. Her çocuk bir meyve ağacı diksin diye bir kampanya oluşturacağız. Çevre bizim vazgeçilmezimiz. Çünkü çevre mirastır. Kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve gençlerimiz bizim temel çalışma faaliyetlerimizi oluşturuyor. Projelerimizi insanımızın yaşam standartlarını yükseltmek üzerine kuruyoruz.

EN BÜYÜK PROBLEM OTOPARK

Otopark Eyüp’ün en büyük problemi. Otoparkların çok küçük ve kullanışsız olması. Parklarda yaşanan güvenlik sorunları. Parkların hem güvenliği, hem büyütülmesi, hem de kadınların rahatça kullanabileceği bir ortama dönüştürülmesi için. En başta gelen problem bu. Her bina kendine otoparkına sahip olmalı. Ama biz mahallelerde bulabilirsek okul bahçelerinin altına, bulamazsak parkların altında mutlaka gücümüz ölçüsünde otoparkla buluşturacağız.

KÖYLERİMİZ EKOLOJİK OLACAK

Eyüpsultan ilçesi sınırları içerisinde bulunan köylerimiz var. Oralar mahalle oldu, ancak burada yaşayan vatandaşlarımız köy kavramıyla yaşamlarını sürdürüyor. Bu mahalleleri ekonomiye nasıl kazandırabiliriz diye düşünüyoruz. Oraları asla yıkmayacağız. Aksine, ekolojik köy olarak bölgeye kazandıracağız. Seracılığı buralarda geliştirerek hem yaşanabilir ve sürdürülebilir tarım alanları olarak değerlendireceğiz.

KİMLİKLİ İŞLERLE ANILMAK İSTERİM

Bugün Trabzon’a gitseniz Aleyna Nur KAYA ne yaptı deseniz söyleyecekleri birçok şey çıkar. Erzurum’a, Sivas’a, Samsun’a, Gaziantep’e gitseniz çıkar. Bir bürokrat olarak gittiğimizde bunu da o yapmıştı dedikleri birşeyler çıkabiliyorsa bugün burası için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Ben her zaman söylüyorum, yapamayacağım birşeyin sözünü vermem. Kimlikli işlerle anılmak isteyen biriyim. Eyüpsultan için hizmet aşkıyla, bu mukaddes mekanı geleceğe, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı vizyon projelerle çok daha güzel yerlere taşımak için ilk günkü heyecanla çok çalışacağım.”

ALEYNA NUR KAYA’NIN VİZYON PROJELERİ

Lansman gecesinde Eyüpsultan için hazırladığı 61 projeyi tek tek açıklayan Aleyna Nur KAYA, ilçeyi Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına taşıyacak vizyon projelerini de aktardı.

İşte Aleyna Nur KAYA’in Vizyon Projeleri

EYÜPSULTAN KÜLTÜR MERKEZİ

Eyüpsultan’da kültürü yaşamak ve yaşatmak. Eyüpsultan ilçemizde kültür etkinliklerinin daha geniş kesimlere ulaşabilmesi için bölgemizin ulaşımı kolay noktasında bir kültür merkezi açacağız. Merkez; çocukların sanatsal becerileri ve ilgilerini artırmaya yönelik özel mekanları, seyirci kapasitesi ve teknik donanımıyla önemli gösterilere ev sahipliği yapacak sahnesi ile Eyüpsultan ve İstanbul’un kültürel yaşamına renk katacak.

EYÜPSULTAN SPOR SALONU

Eyüpspor’un zaferlerine ev sahipliği yapmış Eyüp Stadı’nı, yeniden Eyüpspor’un kullanımına kazandırmak için iyileştirme çalışmalarına başlanacak. Saha, modern bir kapalı spor salonu ve geniş otopark ile çevrelenen bir spor salonu ile çevrelenecek. Böylelikle spor yapmak isteyenler ve Eyüpspor’u izlemeye gelenleri konforlu ve spor dolu bir atmosferde ağırlayabileceğiz.

FESHANE MÜZESİ

İlçemizde bulunan Osmanlı’nın en özel kültürel simgelerini İstanbul için farklı ilgi odaklarına dönüştüreceğiz. Bunlardan Feshane Müzesi, tarihi misyonu ile uyumlu bir konseptle yeniden İstanbul’umuza kazandırılacak.

GİRİŞİMCİLİK VE YAZILIM AKADEMİSİ

Akademi, bölgesel istihdam ve kalkınmanın anahtarı olacak.

TEKNOLOJİ DENEYİMLEME MERKEZİ

Teknoloji Deneyimleme Merkezi, sadece çocukların ve gençlerin değil, yediden yetmişe her kesimin ilgi odağı olacak. 21. Yüzyıl Eyüpsultanı’nda teknolojiyi yanı başınızda hissetmenizi sağlayacak.

ALİBEYKÖY SPOR VE KÜLTÜR KOMPLEKSİ

Gençlerimizi spor ve kültürle buluşturuyoruz. Alibeyköy Spor ve Kültür Kompleksi, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri ve geleceğe sağlıklı yarınlara kavuşacakları her türlü donanıma sahip olacak.

SOSYAL REHABİLİTASYON HİZMETLERİ

EYÜPSULTAN MADDE BAĞIMLILIĞI DESTEK MERKEZİ

Sosyal belediyeciliğin öncelikli sorumluluğu, toplumsal huzur ve dayanışmanın kurumsallaşmasıdır. Bireyin öncelikle kendisine, yakın çevresine ve topluma zarar veren etkilerini sosyal rehabilitasyon hizmetlerimizle azaltacağız. Bu çerçevede Eyüpsultan’da açacağımız Madde Bağımlılığı Destek Merkezi çözümün ilk adımı olacak. Madde bağımlılığının rehabilitasyonuna ilişkin çağdaş donanım ve mimari anlayışa sahip merkezimiz umutlu yarınların adresi olacak.

ÇOBANÇEŞME ÇOCUK AKADEMİSİ VE EĞLENCE PARKI

Ahşap oyuncakçılarının merkezi olarak Osmanlı dönemi çocuklarının en mutlu olduğu yerlerden biri olan ilçemizi, güncel yorumlama ile çocuklarımız için yeni bir çekim ve mutluluk noktasına dönüştüreceğiz. Masal parkı, ahşap oyuncak atölyeleri, etüd merkezi, trafik ve bisiklet parkurundan oluşan projemiz, çocuklarımızı eğlendirirken eğiten, ebeveynleri ise oyuncak seçimi konusunda bilinçlendiren bir işleve sahip olacak.

HALİÇ ADALAR REKREASYON PROJESİ

Turizmin yeni rotası Haliç…

Eyüpsultan’da büyümüş, belediyeciliğe burada adım atmış biri olarak beni heyecanlandıran projelerimizden biri de Haliç Adalar Rekreasyon çalışmamız olacak. Gözbebeğimiz Haliç’i sadece seyre konu değil doğanın merkezine çekebilecek bir proje olması nedeniyle Adalar Rekreasyonu, Eyüpsultan’ın turistik hareketliliğine farklı bir dinamizm katacak.

BİZİM KÖY      

Bizim Köy, kentsel yaşama huzur ve keyif katacak bir çekim merkezi olarak planlandı. Sevdiklerinizle birlikte gözalıcı peyzaj uygulamaları arasında gezinti yapabileceğiniz, çocuklarınız ile doyasıya eğlenebileceğiniz, aynı zamanda alışveriş yapabileceğiniz Bizim Köy’de kentin yorucu temposuna keyifli bir mola vereceksiniz.

EYÜPSULTAN TARIMSAL PARK

Bölge için tarımsal verimlilik, kadınlarımız için istihdam…

Eyüpsultan ilçe sınırları, tarımsal verimlilik ve istihdam açısından sadece bölge için değil tüm İstanbul açısından çok önemli bir potansiyele sahip. İlçemiz köylerinde seracılık şeklinde yerleştireceğimiz kentsel tarım uygulamaları ile organik tarıma dönük üretim süreçlerini başlatacağımız gibi hemşerilerimiz için de mevsimsel pazar fırsatları sunacağız. Tarımsal ürünlerde üretici ve tüketiciyi yerinde buluşturacak olan bu projemiz bölgesel kalkınmada yenilikçi bir rol üstlenecek.

GÖKTÜRK PROJELERİ

EYÜPSULTAN GENÇLİK KAMPI

40.000 m2’lik doğal bir alana yayılacak Eyüpsultan Gençlik Parkı, gençlerimizin gelişimine katkı sunan benzersiz bir proje olacak.  Konaklama birimleri, açık/kapalı etkinlik alanları, doğa ile iç içe deneyim alanları, ortak üretim ve öğrenme alanları, hizmet binaları, 350 kişilik çok amaçlı salon, konser ve tiyatro gibi etkinliklerin düzenlenebileceği 600 kişilik açık etkinlik sahnesi ile Eyüpsultan Gençlik Parkı, gençlerimiz için dopdolu anıların adresi olacak.

HOBİ BAHÇESİ

“Küçük bir bahçem olsun…” diye başlayan hayalleri Göktürk’te gerçekleştiriyoruz. Eyüpsultan Hobi Bahçeleri, hayallerini eken, ektiklerini keyifle biçmek isteyen hemşerilerimiz için 15’er m2’lik kulübe ve 65’şer m2’lik ekim alanlarından oluşuyor.

GÖKTÜRK SPOR SAHASI

Göktürk’te her evden bir sporcu…

Göktürk güzel bir spor sahasına kavuşuyor. Yemyeşil bir doğanın içerisine yapılacak spor sahası ve tesis, gençlerin, her yaştan sporcunun faydalanabileceği spor sahasıyla modern bir donanıma sahip olacak.

AB PARTİ İstanbul Eyüp Sultan İlçesi Belediye Başkan Adayı ALEYNA NUR KAYA Kimdir?

 

Adalet Birlik Partisi lideri Sayın İrfan UZUN, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için İstanbul Eyüp Sultan İlçesi Belediye Başkan adayı olarak Aleyna Nur Kaya’yı seçti. Aleyna Nur Kaya kimdir?

 

ALEYNA NUR KAYA KİMDİR?

09/03/2004 Yılında İstanbul'da doğdu. İlkokulu İstanbul Eyüp Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulunda, Liseyi Göktürk de Ali Rıza Özderici Anadolu lisesinde tamamladı. Üniversiteyi Beykent Üniversitesi İlk ve Acil Yardım (Paramedik) Bölümünü bitiren KAYA, 2022 Yılından beri birçok İlkyardım seminerleri düzenledi. Stajyer eğitimlerinde üst düzey yönetici olarak görev alan KAYA., Adalet Birlik Partisi Eyüp Belediye Başkan adalığını yürütmektedir.

 

Adalet Birlik Partisi – AB Parti 81 ilde Partimizin kendi ismi ve amblemiyle ve kendi adaylarımızla girme kararı aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir