UZUN’UN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

AB PARTİ GENEL BAŞKANI İRFAN UZUN’UN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

 

UZUN’UN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

 

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajda, güçlü, müreffeh, hedefine sağlam adımlarla yürüyen çağdaş bir ülkede tüm vatandaşların imkan ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanması gerektiğini vurguladı. Gelişmiş ülkelerde engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması ve karşılaştıkları engellerin kaldırılmasına yönelik, çözüm odaklı politikalar oluşturulduğunu ve uygulandığını belirten UZUN, "Türkiye'de, bu anlayışla, engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktayız. Bu konuda Bakanlıklarla ve TBMM ile yazılı çalışmalar yapmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de sosyal bir devlet olmanın sorumluluğuyla memnuniyet verici adımların atıldığını kaydeden UZUN, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızda ciddi bir bilinç oluşmaya başlamıştır. Hiç şüphe yoktur ki, daha yapılacak çok şey vardır. Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir.

Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın engellilik konusunda bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, bir çok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

Engelli vatandaşlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkarak çözüm konusunda büyük gayret göstermeleri, ülkemizde bu konudaki sorunların çözümüne ivme kazandırmıştır. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir. Bu vesile ile. Dünya Engelliler Günü'nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum." İfadelerine yer verdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir