Atanamayan Öğretmenlere destek oldu

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN Atanamayan Öğretmenler için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yıllarca çalışıp emek sarf edip ülke sıralamalarına girerek başarı kazanıp

93 94 Puan alan Çocuklarımızı, Mülakatta eleyen Cahil Liyakatsiz Öğretmen olduğunu zanneden gençlerimizin haklarını gasp eden kişilere sesleniyorum. Devletin hazinesi adalettir.

Derhal çocuklarımızın haklarının iade edilmesi gerekmektedir. Almış olduğunuz bu kanunsuz karardan dolayı boşuna Devletimizin İdari Mahkemelerini meşgul edemezsiniz.

Bu kurumlarda KPSS puanı veya diğer şartları sağlayan adaylara ayrıca mülakat ismini verdiğiniz sözlü bir sınav uygulamaktasınız. Adaylar tüm şartları yerine getirse de sözlü sınavdan başarılı olamadıkları takdirde atamaları yapılamamakta veya iptal edilmektedir. Bu durum birçok mağduriyete aynı zamanda İdare Mahkemesi’ne iptal davası açılmasına neden olmaktadır.

Her konuşmasında Naslardan Bahseden Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğana da Sesleniyorum.   Okumuş olduğunuz Kuranı kerimde  6236 Ayet vardır, Hep aynı ayette kalmayın diğerlerini de okumanızı tavsiye ederim.

Nisa Suresi 135. Ayet Derki, Ey iman edenler! Kendinizin, ana-babanızın ve yakın akrabanızın aleyhinde bile olsa, Allah için doğru dürüst şâhidlik yaparak, adâleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun demiştir.

Peygamber Efendimiz sallallâhu aleyhi ve sellem Sözlerinde Adaletten Bahsetmiştir, Adalet güzeldir. Fakat devlet yöneticilerinde olursa daha güzeldir demiştir.  Bir günlük adalet altmış yıllık ibadetten faziletlidir demiştir.

Böyle saçma sapan oyunlarla gençlerin Hayallerini yıkmanıza Bunu yapmanıza izin verdirtmeyeceğiz.  KPSS’de yüksek puan alan, hatta dereceye giren öğretmenler, düşük mülakat notları yüzünden elenmesi hukuka ve vicdana sığmaz.

Sayın Erdoğan Bir gün herkese lazım olacak olan Adalet sisteminin ülkemizde kaybolmasına izin verdirtmeyin.

Milletimizin Vicdanına sesleniyorum. Dünyanın en kutsal görevlileri olan öğretmenlere sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Bu adaletsizliğe sessiz kalamazsınız Sessiz kalamayız. İfadelerine yer verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir