Adalet Birlik Partisi Erzurum il Başkanlığı 1. Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Adalet Birlik Partisi Erzurum İl Kongresini yaptı

Adalet Birlik Partisi Erzurum il Başkanlığı 1. Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimde Kurucu İl Başkanlığı görevini yürüten Hakan YÜKSEL, İl Başkanı olarak seçildi.

Adalet Birlik Partisi’nin 1. Olağan İl Kongresi, Genel Başkan İrfan UZUN'un katılımıyla gerçekleştirildi. Erzurum Palandöken de bulunan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşması yapan Adalet Birlik Partisi Erzurum İl  Başkanı Sayın Hakan Yüksel “ Ben Büyük bir Ailenin içine geldim, Adalet Birlik Partisi Teşkilatlanmalarını hızlı bir şekilde yaparak büyümeye devam ediyor,  Ülkemiz her köşesinde olduğu gibi Erzurum’da da büyük bir özlem, büyük bir beklenti, yeni bir umut ışığına ihtiyaç vardı.

Büyümeye güçlenmeye devam ediyoruz. Başaracağız, ülkeyi uçuruma sürükleyen iktidardan da, bütün yaşananlara seyirci kalarak çanak tutan muhalefetten de memleketi kurtaracağız. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı olduğunda Şehrimizi Bulut sisteminin Dünyadaki birinci büyük şehri olması yolundaki çalışmalarını birlikte takip ediyoruz. Bulut bilişim teknolojisine talebin, her çeyrekte bir öncekine oranla on kat arttığına işaret eden Yüksel, ''Bizim de bu alanda yavaşlamamız düşünülemez'' diye konuştu.

Halkımızın yüzü yine gülecek. Gençlerimizin gelecekten umudu olacak. Güven ve huzur içinde yaşayacağız yeniden bu güzel Ülkemizde. Nereden mi biliyorum, kendimden biliyorum. Sizden; içinizdeki vatan aşkından, Atatürk’e bağlılıktan, yüreğinizdeki cesaretten, zihninizdeki aydınlıktan, elinizdeki nasırdan, alnınızdaki terden, gözünüzdeki ışıktan biliyorum.

Başaracağız! Kendisini tanıdığım günden itibaren ‘Tepeden tırnağa cesaret, her şey Türkiye’yi sevmekten ibaret’ diyerek mücadele eden ve bizi de her zaman cesaretlendiren değerli Genel Başkanımız Sayın İrfan UZUN, bana güvenip Adalet Birlik Partisi’ni Erzurum’da kurma onurunu verdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Her zaman beni destekleyen ve yanımda yer alan aileme ve çıktığımız bu onurlu yolda benimle birlikte yürüyen her biri birbirinden değerli kurucu il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, ilçe başkanlarıma ve yönetimlerine İl dışından Kongremize katılan Gümüşhane İl Başkanımız Ümit Öztürk Başkanıma, Şanlıurfa’dan Kongremize katılan Şanlıurfa İl Başkanımız Mehmet Ay Başkanıma, Kongremizde bizi onurlandıran Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Bilal Yalçın Başkanıma, Esnaf ve sanatkar Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Bilal Bektaş Başkanıma, Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Hatice İlknur Uzun Başkanıma ve bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Divan Başkanlığını Adalet Birlik Partisi Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilal YALÇIN’nın yaptığı kongrede tek liste ile yapılan seçim sonucu Hakan YÜKSEL yeniden Erzurum İl Başkanı olarak seçildi.

Cumhurbaşkanı adayı Sayın İrfan UZUN Erzurum’da Dadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum dedi. Erzurum'da halk Cağ kebaplarıyla önünü kestiler beraber oturup Cağ kebabı yediler.  Öncelikle Erzurum'a ve AB Parti İl Teşkilatına şükran borcunu ödemek istediğini söyleyen Uzun, Dünyadaki Veri Merkezi'nin Erzurum için 24 bin yeni istihdam anlamına geleceğini belirterek, ''Bu yatırımla 21. yüzyılı Erzurum’a getirmiş olacağız. İklim şartlarının çok uygun olduğu Erzurum fikirlerini hayata geçirmeye hazır yetenekli iş gücüne ev sahipliği yapacak  bir şehirdir. Bu yatırım, inovasyon alanındaki boşluğu dolduracak'' ifadelerine yer verdi.

Kongrede Konuşan Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN, 2023 yada olası erken seçimde Cumhurbaşkanı adayı olacağını ve ülkeyi 86 Milyon vatandaşımız ile yöneteceğini söyledi. Konuşmasına devam eden UZUN, Aziz Erzurum’un saygın ve sevecen hemşehrileri, demokrasimizin vazgeçilmez unsurları siyasi partilerinin değerli yönetici ve üyeleri, Adalet Birlik Partisinin Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kıymetli mensupları, geleceğimizin teminatı sevgili gençler, Değerli basın mensupları, Güven timsali cansiperane görev yapan Emniyet personelimiz. sizleri en kalbi duygularımla, hasret ve muhabbetle selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum. 1. Olağan Erzurum il kongremize hoş geldiniz, varlığınızla bizlere güç verdiniz.

 

Uzun, Dünyadaki Veri Merkezi'nin Halkımızın bildiği dille Bulut sisteminin, Erzurum için 24 bin yeni istihdam anlamına geleceğini belirterek, ''Bu yatırımla 21. yüzyılı Erzurum’a getirmiş olacağız. İklim şartlarının çok uygun olduğu Erzurum fikirlerini hayata geçirmeye hazır yetenekli iş gücüne ev sahipliği yapacak  bir şehirdir. Bu yatırım, inovasyon alanındaki boşluğu dolduracak'' dedi.

Davamızda, umutsuzluğa, ümitsizliği yer olmadığı gibi rehavete de yer yoktur. Bize düşen çalışmak, çabalamaktır. Değiştirmeye geliyoruz. Ülkenin Genç düşüncelere, Adalete, Birliğe ihtiyacı var ifadelerine yer veren UZUN,

İl ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ettikçe, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldikçe şu hakikate tekrar tekrar şahit oluyoruz. Adalet Birlik Partisi'nin ülkemizin son 3 yılına damga vuran siyasi başarısında en büyük pay sahibi, bu davaya gönül veren, karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek gece gündüz demeden çalışan Adalet Birlik Partisi'nin neferleridir. Kimi zaman ailesinden, kimi zaman işinden, iş yerinden, kimi zaman da sağlığından fedakarlık ederek aşkla, şevkle davamıza hizmet edenler Adalet Birlik Partisi'nin gizli neferleridir. Bu mücadeleyi yaptığı her kongrede zafere taşıyacak geçlerle birlikte olduklarını bu günlere getiren de işte bu isimsiz kahramanların, çabası, gayreti özverisidir. O gizli kahramanların hakkını ne yapsak ödeyemeyeceğimizi de gayet iyi biliyoruz. Rabb'im tüm teşkilatımızdan razı olsun, emeklerini zayi etmesin. dedi

Kurucularımızın dehası, değiştirilebilen bir hükümet sistemi tasarlamalarıdır. Ve cesaretli olmalıyız çünkü bu ülkeyi daha önce değiştirdik. Tiranlık karşısında, bir grup vatansever, bir İmparatorluğu dizlerine çöktürdü. Ayrılık karşısında bir ulusu birleştirdik ve tutsakları serbest bıraktık. Depresyon karşısında, insanları tekrar işe koyduk ve milyonları yoksulluktan kurtardık. Kıyılarımıza gelen göçmenleri karşıladık, batıya demiryolları açtık, Araba Fabrikası, uçak Fabrikası ve adaletin su gibi akmasına ve doğruluğun güçlü bir nehir gibi akmasına izin vermek için Atatürk’ün çağrısını duyduk.

Her seferinde yeni bir nesil yetişti ve yapılması gerekeni yaptı. Bugün bir kez daha çağrıldık ve bizim neslimizin bu çağrıya cevap verme zamanı geldi.

Bu bizim sarsılmaz inancımızdır - imkansız ihtimaller karşısında, ülkelerini seven insanlar onu değiştirebilir .

Mustafa Kemal Atatürk’ün anladığı buydu. Şüpheleri vardı. Yenilgileri oldu. Onun aksilikleri vardı. Ama iradesi ve sözleriyle bir ulusu yerinden oynattı ve bir halkın özgürleşmesine yardım etti. Artık Kuzey ve Güney, köle ve özgür olarak bölünmememizin nedeni, onun davasına katılan milyonlardır. Her ırktan, her kesimden kadın ve erkek, Atatürk toprağa verildikten çok sonra özgürlük için yürüyüşe devam ettikleri için, bugün bu milenyumun zorluklarını tek bir insan olarak – Türk Milleti olarak birlikte göğüsleme şansına sahibiz. .

Hepimiz bugün bu zorlukların ne olduğunu biliyoruz - sonu gelmeyen bir savaş, geleceğimizi tehdit eden petrole bağımlılık, çok fazla çocuğun eğitim almadığı okullar ve ellerinden gelenin en iyisini yapmalarına rağmen maaşlarıyla maaş mücadelesi veren aileler. Zorlukları biliyoruz. Onları duyduk. Yıllarca bunları konuştuk.

Bizi bu zorlukların üstesinden gelmekten alıkoyan şey, sağlam politikaların ve mantıklı planların yokluğu değildir. Bizi durduran, liderliğin başarısızlığı, siyasetimizin küçüklüğü - küçük ve önemsiz şeyler tarafından dikkatimizin dağılma kolaylığı, zor kararlardan kronik olarak kaçınmamız, kollarımızı sıvamak yerine ucuz siyasi puanlar kazanmayı tercih etmemiz ve büyük sorunların üstesinden gelmek için çalışan bir fikir birliği oluşturmak.

Son 20 yıldır bize artan borçlarımızın önemli olmadığı söylendi, bize Türk Milletinin artan sağlık hizmetleri maliyetleri ve durağan ücretler hakkında hissettikleri endişenin bir yanılsama olduğu söylendi, bize iklim değişikliğinin önemli olduğu söylendi. bir aldatmaca ve bu sert konuşma ve kötü tasarlanmış bir savaş, diplomasinin, stratejinin ve öngörünün yerini alabilir. Ve her şey başarısız olduğunda, Müslüman ülkelerinde ölü sayısı arttığında, bize krizlerimizin başka birinin hatası olduğu söylendi. Gerçek başarısızlıklarımızdan uzaklaşıyoruz ve diğer tarafı, eşcinselleri veya göçmenleri suçlamamız söyleniyor.

Ve insanlar hayal kırıklığı ve hayal kırıklığı içinde başka tarafa baktıkça, boşluğu neyin doldurduğunu biliyoruz. Hükümetimizi bir oyuna dönüştüren alaycılar, lobiciler ve özel çıkarlar, sadece onların oynamayı göze alabilecekleri. Çekleri yazarlar ve sen faturalara takılıp kalırsın, sen mektup yazarken erişim hakkı elde ederler, bu hükümete sahip olduklarını düşünürler, ama biz bugün onu geri almak için buradayız. Bu siyasetin devri bitti. Sayfayı çevirme zamanı.

Zaten biraz ilerleme kaydettik. Büyük kongremizden bu yana en kapsamlı etik reformuna yol açan 1. Büyük Kongre'deki mücadeleye liderlik etmekten gurur duydum.

Ancak Ankara’nın gidecek çok yolu var. Ve kolay olmayacak. Bu yüzden öncelikleri belirlememiz gerekecek. Zor seçimler yapmamız gerekecek. Hükümet, ihtiyacımız olan değişiklikleri gerçekleştirmede çok önemli bir rol oynayacak olsa da, daha fazla para ve program tek başına bizi gitmemiz gereken yere götürmez. Her birimiz, kendi hayatımızda, çocuklarımıza bir başarı etiği aşılamak, daha rekabetçi bir ekonomiye uyum sağlamak, topluluklarımızı güçlendirmek ve bir ölçüde fedakarlığı paylaşmak için sorumluluk kabul etmek zorunda kalacağız. Öyleyse başlayalım. Gelin bu zorlu çalışmaya birlikte başlayalım. Gelin bu milleti dönüştürelim.

 Dijital çağda rekabet edebilmek için ekonomimizi yeniden şekillendiren nesil olalım. Okullarımız için yüksek standartlar belirleyelim ve onlara başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları kaynakları verelim. Yeni bir öğretmenler ordusu oluşturalım ve onlara daha fazla sorumluluk karşılığında daha iyi ücret ve daha fazla destek verelim. Üniversiteyi daha ekonomik hale getirelim ve bilimsel araştırmalara yatırım yapalım ve Türkiye’nin her yerindeki şehirlerin ve kırsal kasabaların kalbine geniş bant hatları koyalım.

Ve ekonomimiz değiştikçe, ulusumuzun işçilerinin refahımıza ortak olmasını sağlayan nesil olalım. Şirketlerinin vaat ettiği zor kazanılmış faydaları koruyalım. Çalışkan Türk Milletinin emeklilik için birikim yapmalarını mümkün kılalım. Sendikalarımızın ve örgütçülerinin bu ülkenin orta sınıfını yeniden ayağa kaldırmasına izin verelim.

Türkiye’de yoksulluğu bitiren nesil olalım. Çalışmak isteyen her kişi, bir işe giden iş eğitimi alabilmeli, faturalarını ödeyebilecek bir yaşam ücreti kazanabilmeli ve çocuklarına çalışırken gidebilecekleri güvenli bir yer bulabilmeleri için çocuk bakımını karşılayabilmelidir. Bunu yapalım.

Sonunda sağlık krizimizle mücadele eden nesil olalım. Önlemeye odaklanarak, kronik hastalara daha iyi tedavi sağlayarak ve bürokrasiyi azaltmak için teknolojiyi kullanarak maliyetleri kontrol edebiliriz. Şimdi burada, gelecek başkanın ilk döneminin sonunda Türkiye’de evrensel sağlık hizmetine sahip olacağımızı söyleyen nesil olalım.

Sonunda Türkiye’yi petrolün zulmünden kurtaran nesil olalım. Etanol gibi yerli, alternatif yakıtlardan yararlanabilir ve daha yakıt verimli arabaların üretimini teşvik edebiliriz. Sera gazlarını sınırlamak için bir sistem kurabiliriz. Bu küresel ısınma krizini, inovasyon ve istihdam yaratma için bir fırsat anına ve dünyaya model olacak işletmeler için bir teşvike dönüştürebiliriz. Gelecek nesilleri burada yaptıklarımız ile gururlandıran nesil olalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir