GRUP TOPLANTISI (15.10.2019) İRFAN UZUN ADALET BİRLİK PARTİSİ

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN Yapmış olduğu Gurup Toplantısında;

15 EKİM SALI ABP GRUP KONUŞMASI

Adalet Birlik Partisinin Siz Değerli Yöneticileri, Gençlik Kollarımız, Kadın Kollarımız, Engelli Kollarımız, Hayvan Hakları Başkanlığımız, sevgili İl Başkanlarım, Sevgili ilçe başkanlarım, sayın üyelerimiz ve kıymetli misafirler Haftalık Olağan Grup toplantımıza hoş geldiniz.

Buradan Öncelikle Kahraman Türk ordumuza, Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonu olan milli sporcumuz Ahmet Önder Gümüşe, Rusya’da düzenlenen Büyük Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası’nda Gümüş Madalya kazanarak dünya 2.'si olan Milli Sporcularımız Buse Naz Çakıroğlu ve Elif Güneriye. Fransadan Selam Yollayan Milli Takımımıza, Selamlar olsun.

30.000 adet silahla dolu olan tırlar.

10 larca silah ve zırlı araç taşıyan kargo uçakları!

Orta doğuyu sözde istikrarlaştırmak adına kurulan terör örgütleri, DEAŞ,

PKK,PYD,FETÖ,DHKPC,SDG ve niceleri..,

Bütün bunların salt gerçek olduğunu ve Türk ulusunun canına, malına, vatan toprağına kast ettiğinin bilinmesine rağmen tüm bu gerçekleri yok sayarak siyasi ve maddi emellerin uğruna,

Türkiye Devleti ve onun Asil Ordusunu işgalci diye adlandırabilecek kadar alçaklaşan, Bu katil terör örgütlerinin sahibi olan Batılı ülkeler ve Müslüman görünümlü, iradesi batı tarafından satın alınmış Arap ülkeleri; Benim şanlı ordumu kınama cüretini gösterirken, Siz oda müsveddeleri hangi Patronlarınıza hizmet etmektesiniz? İradenizi, Vatanınızı, Türk ulusunu, Şanlı askerimizi, Aziz Şehitlerimizi kaç para karşılığında sattınız?!!! Gördüğünüzde gözleriniz yaşlarla dolmuyor, kalbiniz dağlanmıyorsa şehit ailelerinin söylediği "Vatan sağolsun" cümlesinde gecen bu Vatana siz AİT DEĞİLSİNİZ!!!

İstiklal Marşımızın şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy’un mısralarını hiç mi okumadınız?

“Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır atanı; Verme, dünyâları alsan da, bu cennet vatanı”

Düşman topuyla tüfeğiyle birlikte Ülke sınırlarında senin canına, malına, toprağına  kast ederken; Ulu Önder Atatürk’ün Gençliğe hitabesindeki mısraları senin kulaklarında hiç mi çınlamadı!!

“Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.”

Bu Nasıl Bir siyasi anlayıştır ki; Emperyal devletlere karşı Askerimin ve Dahi Devletimin tam arkasındayız demen gerekirken; İÇİM YANA YANA, ZORLA, MECBURİYETTEN, SİYASİ KAYIP YAŞAMAMAK İÇİN operasyona evet diyoruz açıklaması nasıl bir akıl tutulmasıdır.

Bilmez misiniz ki cepheye ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusu, Fatihin torunları, Türk ulusunun yegane ve mutlak muhafızı Türk silahlı kuvvetleri çıktığı an akan sular durur! Sizlerin yaptığı bu açıklamalar Vatana ihanet değilse nedir?

Diplomasi ve diyalog kanalları siyaseten kapanmış ise her daim zulmün karşısına kahraman ordumuzla çıkmasını bildik. 24 Temmuz 1974 tarihinde başlattığımız Kıbrıs Barış harekatı öncesinde dönemim merhum başbakanı sayın Ecevit ve başbakan yardımcısı Sayın Erbakan diyalog kanallarının tamamıyla kapanması sebebiyle barış harekatını başlatmış ve menfi yönde neticelendirilmesini sağlamıştırlar. Allah onlardan binlerce kez razı olsun. Lakin gelinen noktada Kıbrıs’ın şuan ki Cumhur başkanı sıfatıyla görev yapan Mustafa AKINCI talihsiz bir açıklama yaparak Aziz şehitlerimizin ve şuan operasyon yapmakta olan askerlerimizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Gerek Kıbrıs halkı gerekse de Türk milleti adına AKINCI yı bir an önce istifa etmeye davet ediyorum. Türkiye Devleti olarak başından beri hem ABD, hem koalisyon güçleri hem de Suriye rejiminin hamisi olan Rusya ve İran ile diyalog kanallarını açık tuttuk. Bu kanalla işlemez hale geldiğinde ise Türk ordusu gerekeni yapmak Suriye’deki halkı özgürleştirmek adına harekâtı yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Hiç bir suretle Askerimizi ve milletimizi moral bozukluğuna sevke den bu ve buna benzer açıklamalar Adalet Birlik Partimizin ve Şahsımın kabulleri dışındadır.

Hangi şart ve durumda olursa olsun; Adalet Birlik Partisi ve onun teşkilatları, Her daim Türk Ordusu, Türk Devleti ve onun asil milletinin öncelikleri dahilinde siyaset yapmaya devam edecek, Milleti adına yanlış olanı tenkit edip yine Milleti adına doğru olan her adımın destekçisi olacaktır. Bizim için devletin bekası ayrı, siyaseti ayrıdır. Biz bu ayrımın her daim bilincinde olacağız.

Sınır ötesindeki yegane amacı Türk milletine sadakatle hizmet etmek olan;  Generalinden, Subayına, Astsubayına, Uzman çavuşuna, Er’ine kadar operasyona katılan tüm askerlerimizin, tüm evlatlarımızın operasyonu başarıyla tamamlayıp sağ salim ailelerine kavuşmaları için dua ediyorum. Türk Milletinin emaneti olan oğlunu, kardeşini, eşini, babasını, sevdiğini bu topraklara şehit vermiş acılı şehit ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

 

Geçtiğimiz Perşembe günü, Adalet Birlik Partisi olarak ile Afyon ilimize bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Ziyaretimizde Afyon İl başkanlığımızın temsilcisini belirledik. İlimizde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile basın toplantısı gerçekleştirerek Partimizin çalışmalarını yerel basın kanalı ile Afyon ilimizin güzide insanlarına anlatmış olduk. Çeşitli Stk, Oda başkanları, Dernekler ve spor kulübü yöneticileri ile bir araya geldik. Afyon İlimizin sorunlarını birinci ağızdan dinlemiş olduk. Afyon ilimizin sorunlarına çözüm olacak projelerin çalışmalarını yine Afyon halkı ile birlikte yapmaya karar verdik.

Afyon programımızda bizleri derinden etkileyen ve Türkiye’mize örnek olması gereken bir ziyaretimizi sizlerle özellikle paylaşmak istiyorum. “ Afyonda temsilciliği bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneğinde Şehit aileleri ve gazilerimiz ile bir araya geldik. Dernek Başkanı ve Harp Gazisi olan Sayın İsmail KUMARTAŞLI Beyden dernek faaliyetleri hakkında çok çarpıcı bilgiler aldık. Ziyaret esnasında şunu özellikle gördük ki Gazilerimiz, yetimlerimiz ve Şehit ailelerimiz el ele omuz omuza vererek kendi yaralarını sarmaya çalışıyorlar. Malesefki Düşenin halinden yalnız düşen anlar anlayışının vücut bulduğu bir yer olmuştur bu  derneğimiz. Şehit aileleri gün aşırı bu derneğe gelerek oğlunun resmine ve videosuna bakarak onunla konuşmakta sanki yanındaymışçasına Şehit olmuş evladıyla sohbet etmekte. Dernek Başkanı İsmail Bey burasını Tam anlamıyla rehabilitasyon merkezine dönüştürmüştür. Evladı şehit düşmüş Gözü yaşlı annenin, dul eşinin buradan rehabilite olmuş rahatlamış olarak ayrıldığını gördük. 81 ilimizde rehabilitasyon merkezi olarak bu ve buna benzer merkezlerin ivedilikle faaliyete geçmesinin önemini Partimiz olarak idrak ettik. Devleti, Vatanı , Milleti ve şanlı al bayrağı için Şehit Gazi olmuş bu insanlarımızın , dul eşleri ve yetim evlatları için sonuna kadar haklı olan 3 tane uygulanması çok basit talepleri vardır. Bu talepleri Adalet Birlik Partisi olarak görev bildik ve Sayın Bakanlığımıza bir dilekçe olarak sunacağımızı ve takipçisi olacağımızı herkesin bilmenizi isteriz.

 

Afyon Ziyaretimizin hemen ertesi günün Sayın Dernek Başkanı İsmail Bey’e kendini bilmez bir vatandaş tarafından saldırıda bulunulduğunu darp edildiğini öğrendik. Kendisi de bu Vatanın bir Gazisi olan İsmail KUMARTAŞLI beye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bu hain saldırıyı gerçekleştiren hadsiz şahsın terör eylemi suçundan yargılanması gerektiğini buradan Adalet Bakanlığımıza yüksek sesle iletmek istiyorum.

Şehit olmanın Gazi olmanın, Yetim ve Dul kalmanın nasıl bir tranvaya yol açtığını gerçek manada görmek ve hissetmek istiyorsanız; Gerçek anlamda elleri ve ayakları öpülesi bu insanlara dokunmak istiyorsanız; Tamda Suyede destan yazan Şanlı ordumuza moral vermek istiyorsanız!! Sayın TBMM sinin vekilleri, Bakanları ve yurttaşları hepinizin Afyonda Temsilciliği bulunan temsilciliği bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret ediniz.

Bu haftaki grup konuşmamızda bizler ile birlikte olan değerli misafirlerimize ve ekranları başında bizleri izleyen saygıdeğer milletimize teşekkür ediyor. Vatanımın birliği ve bütünlüğü için sınır dışında bulunan Askerlerimize  selam ediyor, Partim adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalın" ifadelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir