İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

istiklal-marsinin-kabulunun-101-yili-kutlu-olsun-manset

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un son bir asırdır bu topraklarda yetişen büyük şahsiyetlerin başında geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Adayı Uzun, şöyle devam etti: “İstiklal mücadelemizin ve ilim-irfan geleneğimizin sembollerinden olan Vatan şairi Mehmet Akif, ebedileşen eserleri, mücadeleci kişiliği, derin ilmi ve örnek ahlakı ile aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Milletimize ‘İstiklal Marşı’ gibi bir bağımsızlık beyannamesi kazandırmanın yanında Akif; yaşantısıyla, duruşuyla, ‘Safahat’ gibi hâlâ aşılamamış eseriyle gerçek bir Vatan şairidir. Mehmet Akif, Türkçe’yi harikulade kullanan, en derin düşünceleri en veciz ifadelerle buluşturan özel bir şairdir. Edebiyatımızda Mehmet Akif Ersoy kadar hayatı şiire, şiiri de hayata, tıpkı bir nakkaş inceliğinde işleyen başka bir şaire rastlayamazsınız. Merhum Akif, inandığı gibi yaşayan, yaşadığı gibi yazan, gerektiğinde de bunların bedelini ödemekten çekinmeyen bir doğruluk timsalidir”

“İSTİKLAL MARŞIMIZI, 86 MİLYONU BULUŞTURAN BİR MİLLÎ MUTABAKAT METNİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Adayı İrfan Uzun, merhum Vatan şairi Ersoy’un eserleri, fikirleriyle arkasında bir hazine bıraktığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “O, bu millete eşsiz bir İstiklal Marşı armağan etmiş, bu Marş da tam 101 yıldır yeryüzünün farklı milletlerine kurtuluş yolunda bir rehber olmuştur. İstiklal Marşımız, her okuyanın, sözlerini her anlayanın yüreğinde aynı hissiyatı, aynı coşkuyu doğuran bir hürriyet meşalesidir. İstiklal Marşımızı, sadece bağımsızlığımızın bir timsali olarak değil, 86 milyonu buluşturan bir millî mutabakat metni olarak da görüyoruz. Bu ülkede siyasi fikirlerimiz, görüşlerimiz, mezheplerimiz, meşreplerimiz farklı olabilir. Ama 86 milyonun tamamı için İstiklal Marşı ortak bir buluşma noktasıdır.” İfadelerine yer verdi.

Ayrıca Sosyal Medyadan yaptığı açıklamada,

"ALLAH MİLLETİMİZE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN"

"Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Ezelden beridir hür yaşamış milletimizin bağımsızlığa olan bağlılığını ve inancını dile getiren İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılını kutluyorum. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve Cennet vatanın uğruna canını feda eden Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah Milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın…." İfadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir