Uzun’un; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’da sahneye davet ettiği çocuk hakkında yaptığı yazılı açıklamada

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'da sahneye davet ettiği çocuk Kılıçdaroğlu için "Bay Kemal! O adam hain" dedi, sosyal medyada olay oldu. Mikrofonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdirdiği küçük çocuk, sahnede CHP lideri için "Bay Kemal, Cumhurbaşkanı amcamın karşısında kim? O adam hain hain" dedi. Söz konusu olay sosyal medyada gündem yaratırken, Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN söz konusu olayla ilgili yaptığı açıklamada...

"Bugün şerefli Trabzon’umuz da pırıl pırıl bir evladımız siyasi bir miting de sahne aldırılmıştır. Akabinde İçişleri Bakanı geleceğimizi aydınlatan çocuklarımızın dünyasında asla kabul görmeyecek bu akıl almaz olayı “çocuktan al haberi” diye sonlanan twitti ile alkışlamıştır. Hazreti Muhammed S.A.V efendimiz “Çocuklarınıza ikram (ve ihsan) ediniz. Terbiyelerine çok dikkat ediniz. Onları güzel terbiye ediniz.” buyurmuşlardır. Ne yüce Yaratanın bizlere bahşetmiş olduğu insani değerlere ne de ahlak, terbiye ve aktöre değerlerimize sığmayan siyasilerin bu davranışlarını şiddetle kınıyorum. Bunun yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü, bir yetişkin tarafından bilerek veya bilmeyerek yapılan ve çocuğun sağlığını, fiziksel ve psiko-sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen davranışları çocuk istismarı olarak tanımlamaktadır.

Genel anlamda ise , “çocuk istismarı ve ihmali” 18 yaşın altındaki çocuğun, onun bakım, gözetim ve sorumluluğunu üstlenen kişi ya da kurumlar tarafından, çocuğun gelişimini herhangi bir şekilde zedeleyici biçimde fiziksel, cinsel, ekonomik ve duygusal zarar görmesi olarak tanımlamaktadır. Bu olay alenen çocuk istismarı olarak nitelendirilebilecek bir vakadır.

Bu kapsamda Ülkemizin saygın kurumlarını , üniversitelerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, siyasi partilerimizi ve cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyorum. Son olarak insanlık adına bu tür üzüntülerin bir daha tekrar etmemesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün
“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” sözleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Siyasi ikballeri uğruna saf ve temiz çocuklarımızdan bile medet uman bu anlayışı bir kez daha tüm insanlık adına bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum. " ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir