AB PARTİ GENEL BAŞKANI GENÇLERE SESLENDİ “İNSANLARIN, SİYASETTEN NEMALANMASINA İZİN VERMEYİN

Genel seçime her gün biraz daha yaklaşırken, kamuoyu yoklamaları da hız kesmeden devam ediyor. Verilere göre, gelecek yıl oy kullanacak 62,4 milyon Türk'ün yaklaşık 13 milyonunu "Z Kuşağı" olarak isimlendirilen kesim oluşturuyor. Altı milyon genç, ilk defa oy kullanacak. Kamuoyu yoklaması yapan araştırmacılar seçmenlerin, yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan, ilk defa oy kullanacak gençlerin oyunun, seçim yarışında belirleyici olacağını kaydediyor.

thumbs_b_c_9f2c1631db7817a4fd87d0e529d59403

Gençlerin geleceğimiz olduğunu vurgulayan Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, Üniversite TV’de Siyaset Akademisi programında , gençlere “Siyasetten korkmayın ve insanların, siyasetten nemalanmasına izin vermeyin” diye seslenmişti. Bu sözleri ile gençlerin yanında olduğunu hissetirmişti.

Gençlerin de siyasette söz sahibi olması gerektiğini savunan Adalet Birlik Partisi, son hız il kongrelerini tamamlamaya devam ediyor.  81 ilin, neredeyse yarısının il kongrelerini bitiren parti, büyük kongre hazırlıklarına başladı. “Değiştirmeye geliyoruz” sloganı ile yola çıkan Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, grup toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada “Türkiye’nin artık değişime ihtiyacı var, biz de bunu gerçekleştirmeye geliyoruz. Başta gençlerimiz olmak üzere, tüm halkımızın üzerinde baskı politikası hakim. Gençler, siyasilere güvenmiyor ve siyaset konuşmaktan korkar hale geldi.” dedi.

Sözlerine devam eden Uzun “Eleştirilmekten korkmayan bir iktidar olmaya adayım. Fikri hür, vicdanı hür bir düzen içerisinde yaşamayı hak ediyor bu halk. Bu sebeple ilk olarak, adalet ve eğitim sisteminin aksaklıklarını düzeltme yolunda sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu iki kavram, sağlam temeller üzerine oturtulmadığı müddetçe, üstüne kurulan her yapı zamanla zarar görecek ve yıkılacaktır. Adalet, ekonomi, eğitim gibi konulardaki yetersizlikler ve sıkıntılar halkımızı fazlasıyla mağdur etti. Türk halkı, sandıkta gerekli cevabı verecek. Halkın sesi ve güzel ülkemin Cumhurbaşkanı olmaya geliyorum.” İfadelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir