AB PARTİ GENEL BAŞKANI İRFAN UZUN SERT KONUŞTU

 

14 Ekim günü Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK'ya ait maden ocağında meydana gelen faciada 41 maden işçisinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sürüyor.

2019 yılına ait Sayıştay raporu

TTK'DAN SAYIŞTAY RAPORU İÇİN AÇIKLAMA
TTK'DAN SAYIŞTAY RAPORU İÇİN AÇIKLAMA

Aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 24 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Olayla ilgili olarak, tutuklu sayısı 8'e yükseldi. 4'ü adli kontrolle olmak üzere 16 kişi ise serbest bırakıldı.

 

Olayla ilgili durum değerlendirmesi yapan Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun "Şimdi soruyorum sizlere ve bu kazaya kader planı diyenlere; kader planı mı yoksa denetim eksikliği ve ihmal mi? Gerçi, Soma'daki faciada da bu işin fıtratında olduğunu söylemişlerdi, sanki madende ölmek çok normal bir şeymiş gibi. Bilirkişi ön raporunda yazanlar, bize çok açık ve net bir ihmal olduğunu söylüyor. Peki TTK Amasra Müessesesi, ortada bir ihmal olduğunu bugüne kadar anlamadı mı sizce, yoksa denetim eksikliklerinden ve yaptırım yetersizliklerinden mi faydalandı? Cevap ortada, birçok sektörde olduğu gibi denetim yok, varsa da cezai yaptırım veya yaptırımı uygulayan yok. Olan yine vatandaşa oldu sonuç olarak. 41 can kaybettik, bunun ne özrü olur ne de affı." dedi.

Sözlerine devam eden Uzun "Sizin aracılığınızla, tekrar, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir