AB PARTİ KIRKLARELİ KOFÇAZ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

MUSTAFA ŞÜKÜR AYCI PROJELERİNİ AÇIKLADI

Adalet Birlik Partisi Kofçaz Belediye Başkan Adayı Mustafa Şükür AYCI, Kofçaz’ı Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri yapmak için hazırladığı 39 sosyal-teknik proje ve vaatlerini açıkladı.

31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim çalışmalarını hızlandıran Adalet Birlik Partisi Kofçaz Belediye Başkan Adayı Mustafa Şükür AYCI, projelerini kamuoyuna açıkladı. Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan UZUN, Genel Başkan yardımcıları,  milletvekili adaylarının yanı sıra Adalet Birlik Partisi Kırklareli İl Başkanı Emre Can YAVUZ, Adalet Birlik Partisi Kofçaz İlçe Başkanı Medeni DALANKAY, parti yöneticileri, belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

MUSTAFA ŞÜKÜR AYCI’YA  SEVGİ SELİ

Spor salonunun tribünleri aday ve proje tanıtım toplantısı için Türk bayraklarıyla donatılırken duvarlara da dev Türk bayrakları ve Ulu Önder Atatürk'ün resimleri asıldı. Seçim şarkıları eşliğinde salona giren MUSTAFA ŞÜKÜR AYCI’ya partililer sevgi gösterileriyle karşıladı.

İşte sosyal-teknik proje ve vaatler:

 

MUSTAFA ŞÜKÜR AYCI

YENİ STADYUM KOMPLEKSİ

36 bin metrekare arsa üzerine mevcut yerinde yapılacak olan 14 bin seyirci kapasiteli yeni stadyum projesinde, 1000 araçlık otopark, yenilenebilir enerji, 3000 bin metrekare iş yeri ve BSStore, 150 odalı şehir oteli ve 1000 kişilik çok amaçlı salon bulunacak.

 

MUSTAFA ŞÜKÜR AYCI KOFÇAZ

PAZAR YERİ PROJESİ

Büyük bir pazar yeri kuracağız ve ilçeyi güzelleştireceğiz. Pazar esnafının çalışma şartlarını iyileştirip hayatını kolaylaştıracağız. Pazar yerinin doğusunda 5200 metrekare alan üzerine kurulu 40 iş yerinde oluşacak modern açık ve kapalı pazar yeri projemizi hayata geçireceğiz. Kırklareli ve çevre ilçelerinin Kofçaz’a alışverişe gelmelerini sağlayacağız. Ayrıca Komşu Ülke ile tarımsal ticaretleri arttıracağız.

YAŞLI YAŞAM MERKEZİ GELİYOR

İlçenin En gözde alanı tahsis edilecek ve alana yaşlı yaşam merkezi yapılacak. İşletmesini de Hayır İşleri Vakfı’mızla Kofçaz Belediyesi olarak ortak yapacağız. Yaşlı yaşam merkezi Türkiye’de eşi benzeri olmayan en modern huzur evi olacak. Bu alana ayrıca, konserlerin düzenlenebileceği amfi tiyatro, ziyaretçilerin ilgi odağı olacak sonsuzluk havuzu, çocuklarımızın keyifle vakit geçirebileceği oyun alanları ve bölgede büyük ilgi uyandıracak uzay bilim merkezinin yanı sıra yürüyüş ve bisiklet parkurlarını kapsayacak bu devasa proje ilçemizin merkezine renk katacak.

ORGANİK KÖY ÜRÜNLERİ PAZARI

Yeni Mahalle ve Yeşillik mahallesi arasında yol çıkışına bir kilometre mesafede organik pazar yeri kuracağız. Organik pazarımız yol batı çıkışına ve D100 karayoluna çok yakın olacağı için her gün Kofçaz’dan geçen binlerce insanın kolayca ulaşabileceği bir konumda. Bu projeyle ilçede tarım ve hayvancılığın gelişimine katkıda bulunmayı ve organik pazarından ilçemize katma değer yaratmayı hedefliyoruz.

KOFÇAZ TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ İLÇESİ OLACAK

Turizm şehri olma konusunda iddialı olan Kofçaz’da çöp sorununu tamamen ortadan kaldıracağız. Mevcut konteynırları modern hale getirip bina önleri ve kaldırımdaki görüntü kirliliklerine son vereceğiz. Çöp toplama saatlerinde düzenlemeye gidip dezenfektasyon sistemini hayata geçireceğiz.

 

MUSTAFA ŞÜKÜR AYCI KOFÇAZ KIRKLARELİ

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ SUYUNU KULLANACAĞIZ

Kofçaz su kaynakları bakımından oldukça zengin bir yer olmasına rağmen halkımız ne yazık ki Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor. Yeni su kaynaklarının da hizmete girmesiyle birlikte Kofçaz bizim başkanlığımız döneminde “TÜRKİYE’NİN EN UCUZ SUYUNU KULLANACAK.”

YURT İÇİ-YURT DIŞI KÜLTÜR TURLARI

Belediyemiz tarafından Kofçaz halkına kültür turları düzenleyeceğiz. İlk olarak kentin civar ilçelerinin tarihi ve coğrafi yapısını rehberler eşliğinde günü birlik turlarla vatandaşlarımızla buluşturup bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız. Bir sonraki aşamadaysa kadınların hayattaki telaşından, koşturmasından biraz olsun uzaklaşmaları, nefes almaları, keyifli bir gün geçirmeleri için şehir dışı gezilerini başlatacağız. Ayrıca sponsorluk sistemini hayata geçirerek, hiç yurt dışına gitme fırsatı bulamayan kadınlarımızı ve yoksul aile çocuklarımızı başta Avrupa kentleri olmak üzere dünyanın turistik kentlerine götüreceğiz.

TURİZM REHBERLİK BÜROSU KURULACAK

Kofçaz’ımızı kültürel, tarihi ve turistik mekanları hakkında bilgilendirme ve tanıtım çalışmaları yapacağımız bu büromuzda sunulacak hizmetler sayesinde şehrimize gelecek turist sayılarında ciddi artışlar yaşanacak.

VATAN SİZE EVLATLARINIZ BİZE EMANET

Canı pahasına görev yapan askerlerimiz ile ailelerine destek olmak amacıyla ülkeye örnek olacak bir projeyi hayata geçireceğiz. ‘Vatan Size, Aileniz Bize Emanet’ Projesi kapsamında askerlerimizin okula giden çocuk ve kardeşlerine kırtasiye desteği sağlayacağız.

ZEKAT VE FİTRELER ARTIK GERÇEK YOKSULLARA…

Hali vakti yerinde olan, inancımız gereği zekat veren vatandaşlarımızın bir kısmı bu yardımları yapacak doğru insanları bulamamaktan şikayet ediyor. Zekat ve fitre verecek vatandaşlarımızı ihtiyaç sahibi aileler ile buluşturarak yardımların doğru yerlere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

ENGELİLER VE YAŞLILAR HİZMET MERKEZİ KURULACAK

Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için psikoloji, rehberlik ve sosyal danışmanlık hizmetleri verilecek. Toplumsal hayatta yaşayan, üreten, etkinliklere katılan bireyler olmaları sağlanacak. Medya, sosyal medya, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ve belediyemizce yapılacak çalıştaylar ile engeller birlikte aşılacak. Kamusal alanlar içinde ve bu mekanlara erişim için gerekli fiziksel düzenlemeler ve toplu taşımalar yapılacak. Parklarda ve oyun alanlarında engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın erişimi ve kullanımı için fiziki düzenlemeler yapılacak. Belediye otobüslerinde engelli vatandaşlarımız ve yaşlılarımızın daha rahat kullanabilmesi için düzenlemeler yapılacak. Zihinsel Engelli Çocuklar İçin Meslek Edindirme Kursu açılacak. Bu kurslardan mezun olan çocuklar; belediyenin çeşitli birimlerinde ve belediyemiz bünyesinde özel olarak kurulacak işletmelerimizde meslek sahibi olarak çalışacaklar, kendi paralarını kazanacaklar, harcayacaklar, sosyal güvenceleri olacak ve bu iş yerlerinden emekli olacaklar. Engelli ve Yaşlılar için kurulacak olan hizmet binaları şehrin ve sosyal hayatın merkezinde konumlandırılacak.

DOĞAL ÜRÜN ÜRETİMİ DESTEKLENECEK

Bu alanlarda vatandaşların kanatlı, küçük ve büyük baş hayvan yetiştirmelerine izin verilecek,  vatandaşlarımıza fide, ücretsiz sulama suyu gibi destekler verilerek bahçelerde bostan kurulması teşvik edilecek. Üretilen meyve, sebze, yumurta, süt, peynir, tereyağı, kaymak gibi doğal ürünlerin sağlık kontrolleri yapılarak Organik Köy Ürünleri Pazarı’nda satılacak.

 

AQUAPARK VE SUALTI DÜNYASI’NI KOFÇAZ’A KAVUŞTURACAĞIZ

Kofçaz’da çocuk, genç ve ailelerimizin en  çok istediği ‘Eğlence Merkezinin’ içeriğini belirledik. İlçemizin ihtiyacı olan bu Eğlence Merkezinde Aquapark ve Sualtı Dünyası ön plana çıkacak. Kofçaz’lı hemşerilerimizin büyük ilgi göstereceği bu Eğlence Merkezinde çocuk ve gençlerimize yeni eğlence alternatifi yaratacağız.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİ

Hayatımızın her alanında ve yoğun bir şekilde kullanılan enerji kaynaklarında değişim yaşanmaktadır. Özellikle gelişmiş ülkelerde fosil yakıt yerine yenilenebilir enerji kullanılmaya başlanmıştır. Biz de diğer belediyelerin başlatmış olduğu güneş enerjisi santrallerini geliştirerek yaygınlaştıracağız. Güneş Enerjisi projemizle hem temiz enerji üretmiş olacağız hem de Belediyemizin elektrik giderlerini karşılayarak tasarruf sağlayacağız.

ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ

Çöp Yakma ve Bertaraf Etme’ Projesi ile çöpler sırasıyla ayrıştırma, gazlaştırma ve yakma aşamasından geçirilecek. Bu proje ile Kofçaz ilçemizin tüm atıkları yüzde 100 değerlendirilmiş olacak. Çöp yakma sırasında ortaya çıkan ısı ile kurulacak olan serada ise çiçek yetiştiriciliği yapılacak. Koku, çirkinlik, sinek gibi hususlar artık Kofçaz’ın gündeminden çıkacak. Ayrıca güneş enerjisi ve rüzgar tribünleri ile ilgili Kofçaz’daki verimlilik durumuna bakılacak, gerekirse bu şekilde elektrik üretimiyle ilgili çalışmalar başlatılacak.

HALK EKMEK ve HALK SÜT

Sosyal belediyecilik anlayışımız ile sağlıklı nesiller yetiştirmek ve halkımızın en temel tüketim maddelerinden biri olan sütü katkısız, güvenli ve ekonomik olarak tüketebilmesi amacıyla Halk Ekmek Büfelerinde ek olarak bir de ‘Halk Sütü’ siz değerli Kofçaz halkımıza sunacağız. Projemiz ile birlikte Kofçazlı çiftçimizin ürettiği, doğal, sağlıklı, ekonomik sütü halkımız ile buluşturuyoruz. Yenilenecek Halk Ekmek Büfelerinde satışa sunulacak olan Halk Süt, pastörize günlük süt olma özelliği taşıyacak. Hiçbir ticari kaygı gütmeden yağı alınmamış ve içine, başta su olmak üzere, herhangi bir madde katılmamış sütlerimizi piyasadaki muadil pastörize günlük sütlerden çok daha ucuza halkımıza sunacağız.

DOĞALGAZI KOFÇAZA GETİRİCEZ

 

LİSE İLÇEDE HAYAT BULACAK

 

KONUT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

 

GENÇLER İLÇESİNE GERİ DÖNÜŞ YAPACAK

 

ESKİ BİNA HALKA HİZMET EDECEK

Biz ranta değil, halka önem verdiğimizi vurgulamak için bu tescilli binayı Gençlik Merkezi, ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik Etüt Merkezi ve Meslek Edindirme Kursları için tahsis edeceğiz. Böylelikle ranta değil, halka hizmet anlayışımızı ortaya koyacağız.

FESTİVALLER KENTİ OLACAĞIZ

Kentlere turist çekmenin en etkin yollarından bir tanesi o kentlere uygun festivaller düzenlemektir. Festivaller hem ilçede yaşayanların coşkulu, mutlu ve eğlenceli günler geçirmesini sağlar, hem de çevre illerden ve ülkelerden çok sayıda kişinin ilçemizi ziyaret etmesi ile birlikte ilçenin marka değeri artar. Bu amaçla biz ilçemize uygun festivaller düzenleyeceğiz. Yıl da en az 7 festival düzenleyeceğiz; Kış Festivali Mantar Festivali Tavukçuluk Festivali Patates Festivali. Üniversite Bahar Şenliklerini ilçe merkezine de entegre edilecek.

MİNİ MİNİ BİRLER KAMPANYASI

Eğitime katkıda bulunmak belediyemizin en önemli önceliklerinden birisi olacak. Çünkü eğitimi önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi ve kaliteli eğitimi almaları için adeta belediye olarak seferber olacağız. Bu bağlamda sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak okul çantası ve kırtasiye malzemeleri bizden kampanyasıyla ilimizdeki okullarda birinci sınıfa başlayacak bütün öğrencilerimizin çanta ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayarak ailelerinin ekonomik yükünü bir nebze de olsa hafifleteceğiz.

ADLİ YARDIM HİZMETİ VERECEĞİZ

Kırklareli Barosu ile anlaşarak hemşerilerimizin hukuki sorunlarının halli için mahalle konaklarımızda haftanın bir günü ücretsiz olarak hukuki danışmanlık hizmeti sağlayacağız.

BELEDİYE ETÜT MERKEZLERİ KURULACAK

Tüm hizmetlerimiz gibi eğitimde de iddialı bir belediye olacağız. Biz hizmetlerimizle şehrimizi imar edeceğiz ama gençlerimizi de ihmal etmeyeceğiz. Maddi olarak zor durumda olan öğrencilerimizin eğitim hayatında da yanında olacağız. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına atanamayan öğretmenlerimizden oluşacak eğitim kadrosu ile oluşturacağımız ücretsiz belediye etüt merkezimizi hayata geçireceğiz.

EVDE BAKIM HİZMETLERİ İLE YÜZLER GÜLECEK

Hali hazırda mevcut belediye tarafından yürütülen evde bakım hizmetlerinin kapsamı genişletilerek sürdürülebilirliği sağlanacak. Yaşlı, engelli ve sağlık problemleri olan, evinden çıkmakta sorun yaşayan, vatandaşlarımızın her türlü bakımı oluşturacağımız sağlık destek birimi tarafından profesyonel imkanlar dahilinde sağlanacak.

CAN DOSTLARIMIZA SENDE DESTEK VER

Kofçaz ilçesine kazandıracağımız  bölgenin en donanımlı hayvan hastanesine ek olarak hayvanları barındırma ve doğal yaşam parkı açacağız. Ekipler tarafından merkeze getirilen sokak hayvanları için doğal yaşam parkı oluşturup veterinerler tarafından bakımları yapılan köpeklerin serbest şekilde doğada gezmeleri sağlanacak.

ÜCRETSİZ Wİ-Fİ VE ŞARJ İSTASYONLARI

İlçe meydanları ve parklarımıza herkesin kolayca erişebileceği ücretsiz internet ve telefonlarını şarj edebilecekleri “Şarj İstasyonları” kuracağız.

ÇOCUKLARIMIZI SİNEMA VE TİYATRO İLE BULUŞTURUYORUZ

Kofçaz’da çocuğu sinema ve tiyatro görmeden çocukluk dönemini tamamlıyor. Bu tanımlamaya uyan çocuklarımıza ayda bir kez ücretsiz sinema ve tiyatro hizmeti sunmayı görev olarak kabul ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir