BALIKESİR İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANDI

Adalet Birlik Partisi il teşkilatlanmalarına son hız devam ediyor. 32 ilin, il ve ilçe kongrelerini resmi olarak tamamlayan parti, 37 ilin de ilçe teşkilatlarını tamamlayıp, il kongreleri için resmi başvurularını YSK’ya (Yüksek Seçim Kurulu)  sunmuştur.

28 Ekim günü, Balıkesir’de delegelerin oylarını kullanmasının ardından, 7 ilçenin kongreleri bitmiş olup, kısa bir süre zarfında bu il de kongresi tamamlanmış iller arasında yerini alacaktır.

Balıkesir ile ilgili, çok kapsamlı projeleri olduğunu belirten Adalet Birlik Partisi Balıkesir İl Başkanı Şeyhmus Örnek,  “Birlikte çok güzel başarılara imza atacağız” dedi. “İlçe başkanlarımızla beraber, en başta eğitimle ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Hepimizin bildiği üzere, eğitim her konunun temelini oluşturur ve temeli sağlam olmayan bina yıkılır. Bununla ilgili olarak, STK’lar, Balıkesir İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizle beraber yürüteceğimiz çalışmalarımız var. Örneğin; ülke ekonomisi de halkın alım gücü de bize üzücü bir tablo gösteriyor. En ucuz kitabın 50 TL, açlık sınırının 7000 TL, asgari maaşın 5500 TL olduğu bir durumda 4 çocuklu bir ailenin çocuklarına sürekli kitap alması maalesef ki mümkün gözükmüyor. Çalışmalarımızla, Balıkesir il, ilçe ve köylerindeki herkesin kitaplara zorlanmadan ulaşmasını istiyoruz. Eğitimden başka, alt birimlerimizle birlikte üstünde çalıştığımız çok sayıda konu mevcut. Mesela, özellikle ilçe başkanlarımın, sürekli halkın içinde olup, problemleri takip etmesini istiyorum. İdare sistemi, yukardan bakarak bir şey göremez, problemin kaynağını görmek gerekir. Bu da, ancak halkın arasına inerek olur.” dedi.

IMG_20221028_155652

Sözlerine devam eden Örnek “ Bir başka konu da gençlerimiz, yani başka bir deyişle geleceğimiz. Biz geleceğimize ne verirsek, o da geleceğine bir ayna misali aynı şeyi yansıtır. STK’lar ve gençlik kollarımızla beraber, gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak durması ve kendileri için verimli, gelecek vaat eden alanlara yönelmeleri için çalışacağız. Ayrıca bir başka sorun da, hepinizin malumudur ki, küresel ısınma. Biliyorsunuz, Balıkesir, tarım ve hayvancılık açısından çok verimli bir il. Bu konuyla ilgili de bazı projelerimiz var. Küresel ısınma, tüm dünyanın sorunu ve her bireyin, bu konuyla ilgili sorumlulukları olduğu bilincindeyim. Geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı onayladığını biliyoruz. Bu anlaşma, küresel ısınma, dünyaya ve ülkemize etkileri konusunda her vatandaşımızın bilgilendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, yürütmeyi düşündüğümüz çalışmalar var. Parti olarak, istediğimiz, ülkemizi, gelişmiş ülkelerle yarışacak statüye taşımaktır. Partimizin, hem genel başkanı hem de cumhurbaşkanı adayı İrfan Uzun ve halkımızın oyları ile bunu başaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

Seçim günü, oy kullanımı sonrasında, delegeleri ziyaret eden Adalet Birlik Partisi Balıkesir İl Başkanı Şeyhmus Örnek, “Herkes için adalet prensibini benimseyen bir partinin mensubu olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Kısa bir süre içerisinde, Balıkesir İl Başkanlığı’nın da resmi kongresi tamamlanacak. Ülkemize her konuda bir şeyler katmak için, Sayın Başkanımız İrfan Uzun ile birlikte çıktığımız bu yolda, kalkınma adına güzel projelerimiz mevcut. Sayın Uzun’un da hep söylediği gibi, değiştirmeye geliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Balıkesir İlçe Teşkilatlanmaları için yapılan seçimler sırasında, Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun da eşi Sevcan Uzun ile beraber ziyaretler de bulundu. Uzun çifti, Balıkesir halkının sıkıntılarını dinledi. Sonrasında açıklama yapan İrfan Uzun, “Halkımızın talepleri bizim için çok önemli. Maalesef ki, burada yaşayanlardan dinlediğimiz kadarıyla, bazı sıkıntılar mevcut. Partimiz il teşkilatı aracılığıyla halkımızın sesi olacağız.” dedi.

Uzun, gece dönüş yolunda, parti üyelerine, bir teşekkür mesajı yayınladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir