İYİ PARTİ’YE TÜRKİYE İTTİFAKI DAVETİ

iyi Parti Adalet Birlik Partisi İrfan uzun

Adalet Birik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun sorularımızı yanıtladı. Gündemden sorularımızı yönelttiğimiz Uzun, dikkat çekici açıklamalar yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in  Halk TV’de İsmail Küçükkaya’ya  yaptığı açıklamalarla ilgili ne düşündüğünü sorduğumuz Uzun, şu ana başlıklara değindi.

3 Çocuk Şartı Neden

 Gündeme dair açıklamalar yapan Akşener, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 'Eşini kaybetmiş, 18 yaş altında 3 çocuğu olan kadınlara konut kampanyası' ile ilgili "Mantık doğru ama 3 çocuk şartı yanlış. 1 çocuklu kocasını kaybetmiş bir kadına niye yok?" dedi.

AB Parti Genel Başkanı Uzun’a, bu konu hakkında ne düşündüğünü sorduğumuzda “Kesinlikle Sayın Akşener ile aynı kanıdayım. Yani bugüne kadar Erdoğan, her yerde 3 çocuk isteğini beyan ediyordu ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, tüm ailelerimiz için, o makamın böyle bir şart sunması neden?  Bunu anlamak mümkün değil ve kafalarda farklı sorular oluşmasına sebep oluyor” şeklinde cevap verdi.

Biz 86 Milyonun partisiyiz

 Akşener,  Küçükkaya'nın "Psikolojik üstünlüğü kayıp mı ettiniz?" sorusu üzerine CHP'lilere sert çıktı.

Akşener  "Bir şımarıklık çöktü ama siyasilere değil. Genellikle CHP'yi destekleyen ve onu tanzim etmeye çalışan insanlarda. Sağcılar diye bir kavram çıktı. İpin ucu kaçtı.” dedi. Sözlerine “Masaya davet ettiniz geldik. Sağcı istemiyorsanız etmeyin kardeşim. Problem yok biz bunları anlıyoruz ama sonuçları itibariyle bu zararı herkes görür. Kazanılamadığı takdirde bu zararı herkes görür." diye devam eden Akşener, akıllara, “altılı masada çatlak mı var” sorusunu getirdi.

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, bu konu sorulduğunda “Biz 86 Milyonun partisiyiz. Biz sağcı ve solcu bakmayız, insan olarak bakarız.” dedi ve “Sayın Akşener’i, Türkiye İttifakı çatısı altında bir birlikteliğe davet ediyoruz. Beraber çıkacağımız yolda, fikri hür ülkemizin, refah ve huzuru adına çok sağlam adımlar atacağımızı düşünüyorum.” ifadesinde bulundu.

Ülkede çözülmesi gereken birçok sorun var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü ile ilgili yasal düzenleme teklifine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Uzun, “Ülkede çözülmesi gereken birçok sorun varken, kimse için problem teşkil etmeyen bu gibi konuları gündeme taşımak, bana çok doğru gelmiyor.  ” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir