Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin TRT’deki propaganda konuşmaları başladı.

Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin TRT’deki propaganda konuşmaları başladı. TRT Ekranlarına Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Dr. İrfan UZUN çıktı.

IMG_20230326_214008

Değerli Vatandaşlarım;

Sizleri canı gönülden selamlıyorum.  Bildiğiniz üzere 14 Mayıs’ta ülkemiz adına yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile karşı karşıyayız. Ben Adalet Birlik Partisi Cumhurbaşkanı Adayı olarak çıkmış olduğum bu yolda birtakım hukuksuzluklar yüzünden sadece Milletvekili Genel Seçimlerinde oy pusulasında parti olarak yer alacağım. Genel Başkanı olarak meclise girmem, sizlerin sorunlarına kulak verebilmem, ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyabilmem adına Milletvekili Genel Seçimlerinde desteklerinizi bekliyorum. Ülkemiz için oldukça fazla önem taşıyan bu seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi sizlere Milletvekili Genel Seçimlerinde Adalet Birlik Partisi’ne neden oy vermelisiniz ve bunun için projelerden bahsedeceğim.

 KADINLARIMIZ;

Devlet kadınlara nasıl giyineceklerini söylememeli yaşamlarına karışmamalıdır. İslam’ın tek bir yorumu yoktur bu konularla alakalı.

Kadınlar çalışmadığında hiçbir iş yürümez. Bütün büyük şirketlerde en az üç kadın bulundurma yasası getireceğiz.

Biz Türkiye’yi Kadınlarımız için en iyi Ülke haline getireceğiz. Erkeklerle eşit fırsatlara sahip olacaksınız. Getireceğimiz eğitim sistemini bunun üzerine kurgulayacağız. Büyük şirketler için Cinsiyet kotası getireceğiz. Yani Yönetim kurulunda en az %40 kadın olacak ve %40 erkek, Ayrıca gençleri de düşünüyoruz. %20 side gençlerden oluşan bir yasa hazırladık. Yönetim de üç tane kadın oldu mu kültür değişmeye başlıyor şirketlerde. Çünkü bir göstermeliktir, iki ise kadınsı azınlık ama sayı üç olduğunda birden grup dinamikleri değişmeye başlar. Diyaloğun şekli konuşulan konular değişiyor. Masada çok daha fazla kadın olduğunda bilanço dengesi çok daha verimli olduğu araştırmalarla doğrulanmış.

Kadınlar herkes için en iyisi nedir diye düşünürler. Erkeler ise daha çok benim bundan çıkarım nedir diye düşünürler.

Batık Bankaları Devlet olarak kurtarmayıp, Batık Bankacıları yargılayıp mali konularda karar yetkisini kadınlarımıza devredeceğiz. Gezdiğim bir çok ülkelerde şunu gördüm, Kadınların Güçlü ve eşit olduğu yerlerde insanların durumu daha iyi.

Dünyayı kurtaracaksa Kadınlarımız kurtaracaktır. Tabi bunu savaşarak değil kelimelerle yapacaklardır. Toplumu kadınlar yönetiyorsa barış ararlar, insanlığı kurtarmak isterler, çocuklarına güzel bir gelecek bırakmak isterler. Dünyadaki bütün erkekler dünyayı kadınların gözlerinden görmeye çalışır ve bunu görüşlerine yansıtırsa daha güzel bir dünyamız olur.

EN İYİSİNİ inşa etmek sizin elinizde.

Türkiye!!! bir ilki daha gerçekleştirip diğer ülkelere örnek bir ülke olması için bizi meclise taşımalısınız. Kadınlarımızla ülkemizin geleceğinin ve kültürünün yapacaklarımız açısından çok büyük etkileri olacaktır.

YILLIK İZİNLER;

Evlendiğinizde 15 Gün balayı izniniz olacak. 8 Hafta Ücretli izin kullanabileceksiniz. 17 Gün Resmi Bayram tatili. Aralık ayında 13. Maaşı Devlet tarafından hazineden her vatandaşa eşit olarak en yüksek devlet memuru maaşı aylığı üzerinden alacaksınız. Haftada 36 saat çalışma, İşten çıkış saati: 16:00 olacak. Sağlık güvencemiz içinde strese giren Her Türk vatandaşımıza Doktoru bir kaplıcada üç haftalık ücretsiz tatil için reçete yazabilecek. Bunu ailece kullanabileceksiniz. Tatil Günlerini Cuma, Cumartesi, Pazar olarak resmi tatil ilan ettireceğiz. Çalışan bir kişiye mesai dışında ve izinli olduğu günlerde, ona mail yollanmasını, telefonla aranmasını engelleyeceğiz. İşverenin o kişi ile irtibata girmemesini yasalarla koruyacağız.

EĞİTİM;

Okullarda yemekhane olacak ve her şeyin en kalitelisi orada yapılacak. Okulun Aşçısı Ayda bir kez Yerel Belediye, Okul Yönetimi ve bir diyetisyenle günlük menüleri hazırlayacak. Medeni bir şekilde Yemek yemeyi tam bir saat uygulamalı olarak görmeleri ve Bol bol su içmeleri sağlanacak.

Ev Ödevi Verdirmeyeceğiz. Çocuk olmak, Genç olmak hayatın tadını çıkarmak için daha fazla zamanları olmalı. Ev ödevi vermek bence modası geçmiş bir kavram. Çocukların okuldan sonra yapacak bir sürü şeyi oluyor. Mesela Birbirleriyle, Aileleriyle vakit geçirmek, Spor yapmak, müzik aleti çalmak, okumak gibi. Haftada toplam 20 saat ders alacaklar. Çünkü Beynin dinlenmesi gerekli, eğer durmadan çalışırsanız bir noktadan sonra öğrenmeyi bırakırsınız.

Yabancı dil öğrenmelerini sağlayacağız. En az 3 dil konuşuyor olabilecekler.  Sınav sistemi ortadan kaldıracağız. O standart testlerden kurtaracağız çocuklarımızı. Merkezi sınav sistemi ile öğrencilerimize sınavlarda başarılı olmayı öğrettiğimizi sanıyoruz ve bu sistemle öğrencilerden tonla para kazanıyorlar. Aslında okul bu değildir; okul kişiyi mutlu edecek şeyleri bulmanın yerdir. Öğrencilerin okulda geçirdiği zamanın üçte biri standart testlere hazırlanarak geçiyor. Aslında beden eğitimi, resim, müzik gibi beyinlerini daha iyi çalıştıracak olan her şeyi onlara öğretmeye çalışmalıyız ki beyinlerini mümkün olduğunca kullanabilsinler.

Çünkü çocuk olmalarına izin verilen çok kısa zamanları var.  Geldiğimizde Özel okulların tamamını yasa ile devlet okuluna çevireceğiz. Eğitimi ticaret olmaktan çıkartacağız. Devlet okullarını özel okulların üzerinde eğitim veren kurumlar haline getireceğiz. Mahallenizdeki okul en iyi okul olacak şekilde bir eğitim planlaması hazırladık.

Vereceğimiz eğitim çocuklarımızın ne istediği ve gelecekten beklentileri üzerine kurgulanacak. Yani bizim ülkemizde artık çocuklara büyüyünce ne isterseniz olabilirsiniz demek o kadar yanlış gelmeyecek ailelerinin kulaklarına. Çünkü bunu gerçekleştirecek güç zaten ellerinde var olacak.

Çocuklarımıza kendi kararlarını verebilmeyi ve öğrendiklerine eleştirel yaklaşmayı öğreteceğiz. Onlara Mutlu bir insan olmayı, Başkalarına ve kendilerine saygılı olmayı ilke edinen bir eğitim sistemi uygulatacağız.

Geldiğimiz gün KYK borçlarını sileceğiz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlatacağız. Biz eğitimi bir kamu yararı olarak görüyoruz.  Onlar bizim geleceklerimiz. Bu Dünyada Petrolden daha değerli şeyin Eğitim olduğunu Tüm dünyaya göstereceğiz.

Artık Kaybettiğimiz Türkiye’ye dönmemiz gerekiyor. Artık Türk milletinin yardıma ihtiyacı yok. Türkiye’ye dönmek için gereken güç sende var. Ve bu güç bizde de var, hep içimizdeydi. Değerli Milletim Ankara yolcusu var mı.

HAPİSHANELER;

Hapiste bulunan vatandaşlarımıza dışarı çıktıklarında nasıl bir komşu olacaklarını onlara aşılayacağız. Kuracağımız Hapishane sisteminde amaç intikam almak değil onları rehabilite etmek olacak.

Mahkumlar için kalabilecekleri kendi duşları olan bir ev ortamı hazırlatacağız. Televizyon izleyebilecekler, Basketbol oynayabilecekler, bisiklete binebilecekler, balık tutabilecekler, koşabilecek ve yüzebilecekler.

Mahkumların oy kullanmalarını sağlayan bir kanun taslağı hazırladık. Siyasilerin cezaevlerini ziyaret edip onların yaşam şartlarını görmelerini sağlayacağız.

Onlara vereceğimiz tek ceza özgürlüklerini ellerinden almak olacak. Evlerini, Ailelerini, arkadaşlarını özlemeleri sağlamak. Yani onları tekrar topluma kazandırma konusunda devlet olarak büyük yardım yaptığımızı görmelerini sağlayacağız.

Hapishanede birbirlerine karşı daha sevgi ve şefkat gösteren bir eğitim sistemi uygulatacağız. Affeden Bir ülke inşa edeceğiz. Vatandaşlarını hapse attığında onlara İnsan gibi davranan ve insanlık dışı cezaların verilmediği bir Ülke inşa edeceğiz.

 Bütün kurumlar Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı, Bakanlar, tüm basın medya kısacası Türkiye’deki bütün yetkililer şunu demeli artık, Milletçe Türkiye ile ilgilenelim. Ailemizle nasıl ilgilendiysek Türkiye ile de öyle ilgilenelim. Birbirimize kenetlenip kalplerimizi toplumumuza açacağımız günler çok yakın. Daha Fazla Demokrasi, Daha fazla ifade özgürlüğü olsun. Çünkü hapse atmak bize fayda sağlamaz. Sadece daha fazla Nefret yaratır.

KİRACILAR;

 Kira Sözleşmeleri E-devlet üzerinden yapılacak. Kiralar hazine tarafından mal sahibine ödenecek. Kiracı kirayı hazineye ödeyecek, Kira mal sahibine %10 vergi kesintisi yapılarak ödenecek. Kirayı ödeyemeyen kiracılar için kira sigortası toplu olarak sigorta acenteleri üzerinden Kira sigortası yapılacak, Her mal sahibi binasını sigorta yapmak zorunda kalacak ve yerel acenteler tarafından oto kontrol yapılacak. Kiraların belirlenmesi m2 üzerinden otomatik e-devlet üzerinden belirlenecek, Kira artışı devlet tarafından belirlenecek, Ev sahibi Oğlum veya kızım geldi, evlenecek dediğinde 1 yıl önceden kiracıya bilgi vermek zorunda. Ve kiracının taşınma masraflarının tamamı Mal sahibi tarafından karşılanacak. Hiçbir mal sahibi kira harici depozito alamayacak, Eve gelecek her türlü zarar için Konut sigortası yapmak zorunda kalacak, konut sigortası her yıl yenilecek ve yenileme yapmayan mal sahibine kira ödemesi yapılmayacak. Adalet Birlik Partisi olarak bir kira kanunu hazırladık, bu anlattıklarım kanunun bir kısmı. Bizi seçip meclise yolladığınızda kiralarla ilgili bir derdiniz kalmamış olacak.

 AİLE;

Ücretsiz Kreş hizmeti almanızı sağlayacağız.

 Nazım Hikmetin; Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür Ve bir orman gibi kardeşçesine dizelerindeki kardeşliği istiklal marşımızın anlatımıyla iman dolu yüreklerimizin kapladığı vatan topraklarımıza alçakları uğratmadan yaşayacak ve ilelebet yaşatacağız. 14 Mayısta seçimlerde Adalet Birlik Partisine oy vermenizi rica ediyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin her bir ferdini saygıyla selamlıyorum.

Rabbim Ülkemizi ve Milletimizi korusun.

Bir yere gitmek yok, daha çok çalışacağız. İfadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir