TÜRKİYE İTTİFAKI ADINA BASIN DUYURUSU

BASIN DUYURUSU

TÜRKİYE İTTİFAKI CUMHURBAŞKANI ADAYI
ADALET BİRLİK PARTİSİ LİDERİ İRFAN UZUN

Sayın, Ahmet ÖZAL, Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu bir basın medyasına duyurmuş olup, bu haberin aslı ve astarı bulunmamaktadır. Şöyleki bir İttifak’ın oluşabilmesi için en az seçim hakkı kazanmış iki siyasi partinin bir araya gelerek oluşması gerekmektedir. Sayın ÖZAL’ın başkanlığını yaptığı siyasi parti dahi seçim hakkı alamamışken, böyle bir açıklama yapmasını esefle kınıyoruz.

Şöyleki; Adalet Birlik Partisi’nin lideri sayın İrfan UZUN’nun, 2019 yılında kurmuş olduğu ve kurucu başkanlığını yaptığı Türkiye İttifakı’nın, Kuruluş aşaması Televizyon röportajları, Yazılı ve görsel basında mevcut olup Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı sayın İrfan UZUN’dur.

 

https://www.turkiyehaberajansi.com/irfan-uzun-ulkeyi-artik-turkiye-ittifaki-yonetecek/119988/

SİYASET 05 Mart 2021 - 10:05

İrfan Uzun; 'Ülkeyi Artık Türkiye İttifakı Yönetecek'

50 civarında partinin Türkiye İttifakı çatısı altında toplandığını ifade eden Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, “Ülkeyi artık Türkiye İttifakı yönetecek” dedi. Uzun, ülkeyi eğitim ve üretimin kurtaracağını söyledi.

https://www.gazetedamga.com.tr/adalet-ve-birlik-partisi-genel-baskani-irfan-uzun-2023te-secimi-kazanip-cumhurbaskani-olacagim

Adalet ve Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun: 2023'te seçimi kazanıp cumhurbaşkanı olacağım

Adalet ve Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, Büyükçekmece'de gazetecilerle bir araya geldi. Oldukça iddialı açıklamalarda bulunan Uzun, “45 partiyle birlikte Türkiye ittifakı oluşturuyoruz. Şimdiden söylüyorum ben cumhurbaşkanı adayayım ve 2023'te seçimi kazanarak, cumhurbaşkanı adayı olacağım” dedi

Burak Zihni

Burak Zihni
EDİTÖR
06.03.2021 - 08:07YAYINLANMA

https://www.oncevatan.com.tr/roportaj/adalet-birlik-partisi-genel-baskani-irfan-uzun-adalete-ve-birlige-h194684.html

Adalet Birlik Partisi Cumhur İttifakında mı yoksa Millet İttifakında mı? Adalet Birlik Partisi hiçbir ittifakta değil. Hepsiyle beraber Türkiye ittifakını kurdu. Şu an nereden baksanız mecliste olmayan 45’e yakın partinin genel başkanlarıyla görüşmeler sağladık. 3 partinin genel başkanıyla da imza aşamasına geldik. Biz Türkiye ittifakını kuracağız çünkü artık bu ülkede denenmişleri denemeye gerek yok.

Kaynak: Önce Vatan Gazetesi

https://www.zhaber.com.tr/zonguldakli-irfan-uzun-cumhurbaskanligina-aday-olacak

TÜRKİYE İTTİFAKI AÇIKLANDI

“Adalet ve Birliğe İhtiyaç Var” temasının işlendiği kongrede, yeni bir ittifakın da duyurusu yapıldı.

Genel başkan yardımcılarının konuşmalarını tamamlamasının ardından konuşan, AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, kongreye katılan tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti ve Türkiye İttifakı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Bir hükümet, ancak adalete dayanabilir. Bağımsızlık, gelecek, özgürlük, her şey adaletle vardır.” Diyen AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, “Hepimiz bu kutlu yolculuğu bir amaç için yaptık. Buraya ülkemizin nasıl değişeceğine inandığınız için geldiniz. Savaş karşısında barış olacağına inanıyoruz. Umutsuzluk karşısında umudun olabileceğine inanıyoruz.  Milletimizi dışlayan, çok uzun süre bölen bir siyaset karşısında tek vücut olabileceğinize daha mükemmel ve akil bir Türkiye inşa edeceğinize inanıyorum. Partimizin ismi Adalet ve Birlik. Çünkü; Adalet bu ülkede hepimize lazım. Eşitlik değil, adalet lazım. Ülkemizde birliğe ihtiyaç var. Bunların en güzel toplanacağı yer Adalet Birlik Partisi’dir.  Adalet ve birlik içinde ülkemize, milletimize hizmet için partimizi kurduk.” Diye konuştu.

“Adalet Birlik Partisi Cumhur İttifakında mı yoksa Millet İttifakında mı?” Sorusunun sürekli olarak sorulduğunu ifade eden AB Parti Genel Başkanı İrfan Uzun, “Adalet Birlik Partisi hiçbir ittifakta değil. Biz Türkiye ittifakını kurduk. Şu an nereden baksanız mecliste olmayan 45’e yakın partinin genel başkanlarıyla görüşmeler sağladık. 10 partinin genel başkanıyla da hemfikir olduk. Biz Türkiye ittifakıyız. Çünkü artık bu ülkede denenmişleri denemeye gerek yok.” Sözlerine yer verdi.

Türkiye İttifakı altında toplanan partilerin yetkili isimleri de, kongrede söz alarak, Türk milletinin beklenti ve taleplerini karşılamak adına ittifak yaptıklarını belirttiler.

Ülke meselelerine farklı bakan, kendi görüşlerine göre farklı çözüm yolları öneren siyasi partilerin bir araya geldiğini kaydeden Türkiye İttifakı çatısında toplanan parti temsilcileri, “temsilde adaletin sağlanması ve milletimizin her bir üyesinin iradesinin hiçbir etki ve yönlendirme altında kalmadan Yüce Meclisimizde temsil edilmesi için ittifak yaptık” dedi.

Türkiye İttifakı Logosu
irfanzuun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir