Türkiye İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı İrfan UZUN, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

Türkiye İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı İrfan UZUN, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN, 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı için yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verdi.

“19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 98 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir cumhuriyet.

Cumhuriyet laikliktir, din temiz duygular içinde kalbimizde yaşasın diye. Kimse kirli siyasete alet etmesin diye kurulmuştur cumhuriyet. Cumhuriyet bir halkın özlemidir. Artık savaşlardan yorulmuş, yoksul ve viran kalmış ülkesinde yurtta barış dünyada barıştır cumhuriyet.

Cumhuriyet emektir alın terinden akan. Namusuyla kazançtır hiç kimseye el açmadan. Bu yüzden yüzlerce fabrika kurulmuştur ülkemizde dört yandan. Cumhuriyet demir ağlardır. Bütün ülke kalkınmasıdır cumhuriyet. Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir. Devrimlerdir Atatürk'ün gösterdiği yoldan ilerleyen. Cumhuriyet Bilimdir, İrfandır, Fendir. Bu yüzden Atatürk bir gün söylediklerim bilime aykırı düşerse bilimi seçin der. Cumhuriyet benim, cumhuriyet biziz. Cumhuriyet sadece bir yönetim biçiminin Bir idari sisteminin adı değildir. Bundan daha Fazla Türk Milletinin Bu kutsal topraklarda Yaşama, var olma ve varlığını devam ettirme iradesinin adıdır. Bu yüzden Türk Milleti kaynağını millet iradesinden, yasadan ve Cumhuriyet değerlerinden almayan hiçbir kişiye, kuruma, zümreye, çevreye iradesini teslim etmeyecektir. Ekranları başında bizleri izleyen değerli kardeşlerim.

29 Ekim Cumhuriyet bayramımızı bir kez daha en içten duygularımla kutlarken Belirtmek istiyorum ki, Bu Cumhuriyet Kimsesizlerin kimsesi olsun diye kurulmuştur, Dolayısıyla Makama, Mevkie, Rütbeye, Zenginliğe, Şana, Şöhrete Bakmaksızın her bir Türk Vatandaşı 1923 de Kurulan Bu Cumhuriyetin hem sahibi hem de varisidir.

Bu Cumhuriyet Alın teri döken işçimizindir, Bu Cumhuriyet Tenini Toprağa karıştırıp yaşamı devam ettiren Köylümüzündür. Bu Cumhuriyet En Zor Koşullarda Sağlımız için çalışan Sağlıkçılarımızındır. Bu Cumhuriyet Her türlü vatan savunmasında Canını Hiçe sayarak Çarpışan Mehmetçiğimizindir. Bu Cumhuriyet Geleceklerimizi yarınlara Hazırlayan Öğretmenlerimizindir. Bu Cumhuriyet Ülkemizin iç güvenliği ve huzuru için çalışan Polislerimizindir. Bu Cumhuriyet Bu ülkenin tekbir çakıl taşını düşmana bırakmayan Kahramanlarımızındır. Bu Cumhuriyet Bineceği Ambulans Kirlenmesin diye ayakkabılarını çıkarmaya çalışan Madencilerimizindir. Bu Cumhuriyet Sıvasız eski evinin önünde şahadet haberini aldığı oğlu için içi kan ağlayarak Vatan sağ olsun diyen o kahraman Anne ve babalarımızındır.  Bu Cumhuriyet Yoksul ocaklarında Mehmetçiğin zaferi ile sevinen acısıyla üzülen Temiz yürekli yüce gönüllü Türk Milletinindir. Bu Cumhuriyet Herkes den Önce Şehitlerimizindir. Böylesi bir emanete sahip çıkmak Milletin bireyi için bir onur meselesidir. Ben Bu onurlu milletin önünde saygı ile eğilirken.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Bu ülke adına savaşan Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor. Hepinizi Allaha emanet ediyorum. Rabbim Ülkemizi korusun Rabbim milletimizi Korusun. Bu Cumhuriyet bu güzel kızlarımızındır. Bu Cumhuriyet hepimizindir. Saygı ve Sevgi ile kalın,  İfadelerine yer verdi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir