TÜRKİYE’Yİ SOYKIRIMLA ANMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN, JO Biden'in açıklamasından sonra yaptığı açıklamada "

TÜRKİYE’Yİ SOYKIRIMLA ANMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR,

Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz. Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır

Batı ülkeleri tarafından her yıl 24 Nisan`da ‘’Sözde Ermeni Soykırımı‘’ bahanesiyle asılsız iddialar gündeme getirilmekte ve tarihi gerçekler çarpıtılmaktadır. Bu bağlamda ABD Başkanı Joe Biden, geleneği bozmayarak 1915 Ermeni olaylarını SOYKIRIM olarak nitelendirmiştir.

Bu karar Batı ülkelerinin yıllardır yapılan Türkiye`yi köşeye sıkıştırmak maksadıyla tarihi gerçeklerden uzak, hukuki dayanaklardan yoksun asılsız ve siyasi bir karardır. ABD, kendi tarihine bakmalı sistematik olarak uyguladığı başta Kızılderili soykırımı olmak üzere, bir çok ülkede yaptığı milyonlarca insanı katlettiği soykırımların hesabını vermelidir. Maksadı belli olan ve objektiflikten uzak bu yaklaşım tarihi gerçekleri inkardan başka bir şey değildir. Ermeni lobileri tarafından kendi çıkarları doğrultusunda yapılan baskısı ile Türkiye ve ABD ilişkilerini olumsuz etkilemektedir ve etkileyecektir.

ABD, bu takıntıdan ve yanlıştan bir an evvel dönmelidir. Batılı Ülkeler, kendi siyasi emelleri ve çıkarları için Türkiye`yi ve Ermenistan`ı kullanmaktadırlar. Batı ülkeleri bu meseleden elini çekmeli, çıkarları için 1915 ‘’Sözde Ermeni Soykırımı‘’ idealarını kullanmaktan vazgeçmeli ve bu konuyu daha fazla istismar etmemelidirler. Türkiye`nin yıllardır yaptığı çağrı dikkate alınmalıdır. Tarihçilerden oluşacak bir komisyonun ön yargısız, tarafız ve tarihi belgeler ışığında 1915 olaylarını uluslararası bir platformda görüşülmeli tarihi gerçekler ortaya çıkmalıdır. Türkiye`nin bu talebinin karşılık bulmaması, sözde soykırım iddiasında bulunan ABD`nin ve Batı Ülkelerinin gerçek niyet ve tavırlarını ortaya koymaktadır. 1915 olaylarının yaşandığı ülkemizde tarihi gerçekleri inkâr ederek Türkiye`yi dünya kamuoyunda zora sokmak amacıyla maksatlı olarak istismar edilen ‘’Sözde Ermeni Soykırım‘’ iddiasını reddediyoruz. 1915’de yaşanan trajik olayların gerçek mağduru ecdadın torunları olarak tüm bu haksız ve asılsız ithamları kabul etmiyor ve ABD Başkanı Joe Biden`ı kınıyoruz." İfadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir