UZUN’DAN 1 MAYIS MESAJI

1 mayıs işçi bayramı

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN 1 Mayıs için yaptığı açıklamada. "

Herkese Mutlu İşçi Bayramı diliyorum. Bugün, Türkiye'yi dünyanın en büyük ülkesi yapan çalışan kadın ve erkeklere ait bir gün. Bu yüzden bugün burada olan ve bizleri ekranları başında izleyen çalışanlarımıza teşekkür ederim.

 

Burada bulunan diğer tüm işçi liderlerine, sizi aramızda görmekten çok memnunuz. Ve biz de çok sık aldığımız şeyler yüzünden buradayız.

 

Ama biz, Türk halkının bazen hafife aldığı bir şeyi kutlamak için buradayız - 46 saatlik çalışma haftası, fazla mesai ücreti, asgari ücret, bunun gibi hafta sonları. Bunların hepsi tesadüfen olmadı. Türk işçileri bunun için örgütlendiği, savaştığı için oldu. Tarih, çalışan ailelerin bu ülkede adil bir şans yakalayabileceğini gösteriyor, ancak bunun için savaşmaya istekliysek.

 

Şimdi, İstanbul’a ilk geldiğimde – 1995 'de Türkiye için Başkanlığa adaydım. Bunun olabilmesi için çok çalıştım ve mücadele ettim. Ve 2023 de veya olası bir erken seçimde yapacağımız kampanya sırasında, beni Ankara'ya gönderirseniz, o kavgada yanınızda olacağıma söz veriyorum. Şimdi, iki hafta önce, finansal sistemimiz çöktü. Bir durgunluk neredeyse bir depresyona dönüştü. Ve o zamandan beri ülkemiz bir seçimle karşı karşıya kaldı. Yukarıdan aşağıya ekonomiye, ilk etapta krize neden olan ekonomi türü üzerine daha da büyük bir bahis oynamak isteyen bazı insanlar var - tepede olanlar için daha fazla vergi indirimi, büyük bankalar ve şirketler için daha az kural, En tepedeki insanlar daha iyi ve daha iyi yapmaya devam ederse, belki de refahın nihayet geri kalanımıza damlayacağına dair bu kör inanç.

 

Ama biliyor musunuz Partimiz Hükümet olduğumuzda göreve gelir gelmez bu ülkede bulundukları Bakanları hazırlıyor. Yukarıdan aşağıya ekonomiyi ikiye katlaması için aday olmuyorum. Başkanlık için koşuyorum çünkü aşağıdan yukarıya ekonomiye inanıyorum. Orta-çıkış ekonomisine inanıyorum. Sizler için çok çalışıyorum. Türkiye'nin işçilerine daha güzel yaşamaları adına tüm ekibimizle çalışıyoruz. Paramı Türkiyeli işçilere yatırıyorum ve ekonomimizin en iyi şekilde herkesin şansı olduğunda - çok çalışmaya istekli olan insanlar orta sınıfa girip orta sınıfta kalabildiğinde - en iyi şekilde büyüdüğüne inanıyorum. Ve Başkan olduğumda, sıkı çalışmanız nedeniyle, birlikte yaşadıklarımızdan dolayı, bu çalışmanın karşılığını almaya başlayacağımızı söylemek için geldim.

Türkiye’nin, ekonomimizi kurtarmak ve onu yeni bir temelde yeniden inşa etmek için alacağımız kararlardan dolayı daha güçlü, basit soruyu sorarak, Türk vatandaşları için iyi mi, çalışan insanlar için bu kadar iyi - sadece birkaçı değil, herkes için. Ve geldiğimiz de ilk 1 yılda, Ülkemizde bulunan işletmelerimiz de yaklaşık 10 milyon yeni iş yaratacak. Bir yıl geçtikten sonraki altı ayda her ay 10.000'den fazla iş yaratacak bir seride olacağız. İnşaat sektörü bitme durumunda. Enerji ve teknoloji hızla küçülüyor. Türk imalatçıları, 1990'lardan beri ilk kez istikrarlı bir şekilde istihdam yaratıyor olacak. İşletmelerimiz Türkiye'de üretilen malları dünyanın geri kalanına her zamankinden daha fazla ihraç edebilecek hale gelecek.

 

Türkiye daha güçlü olması için tüm çalışmaları başlattık. Türkiye otomobil endüstrisini ve otomobil endüstrisine bağlı fabrikalar kuracağız. Tarımda Dünya devi olacağımız projelerimizi hazırlıyoruz.

 

İkincisi - ben varlığımın her bir parçası için buna inanıyorum: Türkiye, güçlü, büyüyen bir orta sınıf olmadan güçlü, büyüyen bir ekonomiye sahip olamaz ve başlangıçları ne kadar mütevazı olursa olsun, o orta sınıfa katılma şansı herkes için olacak bir yapı hazırlıyoruz, çok çalışırsanız, sorumluluklarınızı yerine getirirseniz, o zaman öne geçebileceğiniz fikri üzerine kurulmuş bir orta sınıf; hayatta bazı temel garantilerden yararlanabileceğinizi. İyi bir ücret ödeyen iyi bir iş. Hastalandığınızda orada olacak sağlık bakımı. Zengin olmasanız bile güvenli bir emeklilik. Çocuklarınıza bizden daha iyi bir yaşam sağlayacak bir eğitim. Bunlar basit fikirler. Bunlar Türkiye’nin fikirleri. Bunun için savaşıyoruz.

 

Ama biliyorsunuz, buradaki esnaf çalışanları neden bahsettiğimi biliyorlar neredeyse beş inşaat işçisinden biri işsiz. Beşte bir. İnşaat işçilerinden daha sert vurulan kimse olmadı. Ve bu insanların çoğu, imalatta işlerini kaybetmişler ve inşaata başlamışlardı; şimdi yine işlerini kaybettiler. Türkiye’nin yeniden inşası gereken bu kadar çok olduğu bir zamanda, bu kadar çok çalışkan Vatandaşlarımın aylarca, hatta yıllarca boşta kalmasının kimseye bir faydası yok.

İşte bu yüzden Parti yetkililerimiz, bugün Türkiye'nin yollarını, raylarını ve pistlerini uzun vadede yeniden inşa etmek ve modernize etmek için yeni bir plan duyuruyorum. Türkiye'nin dünyadaki en iyi altyapıya sahip olmasını istiyorum. Dünyanın en iyi altyapısına sahiptik. Tekrar olabiliriz. Bunu gerçekleştireceğiz.

 

Bu vesile ile hepinize teşekkür ediyorum.

Hiçbir işte istikbal yoktur, istikbal işe sahip olan kişinin elindedir. En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Bu özel gününüzü kutluyorum. Rabbim Milletimizi korusun, Rabbim Ülkemizi korusun" ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir