UZUN’DAN 23 NİSAN MESAJI

 

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın İrfan UZUN, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yaptığı açıklamada

"Değerli Öğretmenler, Umudumuz, Geleceğimiz ve En Değerli Varlığımız Sevgili Çocuklar,

Hepiniz hoş geldiniz. Ulusumuzun tarihinde önemli bir dönüm noktası olan bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan, coşkunuzu ve sevincinizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Coşkunuzla bu bayramı şenlendiriyor, mutlu yarınlar, yaşanabilir bir dünya özleminizi yüksek sesle bir kez daha dile getiriyorsunuz. Böylelikle, sizlere duyulan güveni haklı çıkarıyorsunuz.

Kendine güvenen, kendini geliştirmek için büyük çaba gösteren, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, evrensel değerleri benimseyen, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı ve bunları yol gösterici kabul eden siz çocuklarımızla ve sizleri yetiştiren değerli öğretmenlerimizle ne kadar övünsek azdır.

Sevgili Çocuklar,

Çeşitli ülkelerden çocukların katılımı ile bir şenlik havasında kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sevgi ve kardeşlik duygularının filizlenip yeşermesine, barış ortamının güçlenmesine olanak tanıyan, dünyadaki tek çocuk bayramıdır. Covid-19 gibi bir salgın olmasına rağmen evlerimizde ve balkonlarımızda bu coşkuyu daha çok çoğalarak devam edeceğiz.

Ulusumuzun uyanışının simgesi olan 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla bağımsız ve güçlü Türkiye'nin de temelleri atılmıştır. Böylelikle, Ulusumuz için yeni ve aydınlık bir dönem başlamıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gün olan 23 Nisan'ı, bayram olarak çocuklara armağan etmesi, sizlere verdiği değerin en önemli göstergesidir.

Sizleri ülkemizin geleceği olarak gören Yüce Atatürk, demokratik, lâik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni siz çocuklarımıza ve gençlerimize emanet etmiştir.

Yarının gençleri ve büyükleri olarak sizlerin, üstlendiğiniz bu tarihsel sorumluluğun gereklerini yerine getirmek için yılmadan çalışacağınıza, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan ulaşacağınız yeni başarılarla, ülkemizi geleceğe taşıyacağınıza inancımız sonsuzdur.

 

Çocukluğunuzu en iyi biçimde yaşayabilmeniz için gerekli koşulları sağlamak, haklı beklentilerinize yanıt verebilmek, sorunlarınıza çözüm üretmek, uygarlığın tüm olanaklarından her düzeyde yararlanmanız yönünde çaba göstermek bizlerin ortak sorumluluğumuzdur.

Çocuklar yaşamın anlamı, mutluluğu ve güzelliğidir. Varlıkları ile yaşamımızı zenginleştiren, yaşama daha sıkı bağlanmamızı sağlayan çocuklarımıza her zaman ilgiyle yaklaşmalı, bekledikleri sevgi ve sıcaklığı onlardan hiçbir zaman esirgememeliyiz.

Sevgili Çocuklar,

Sevgiyi ve kardeşliği temsil eden sizler, Ulusumuzun geleceği, aydınlık yarınlarımızın mimarları, insanlığın ortak umudusunuz.

Günümüzün en büyük gereksinimi olan evrensel barış, ancak çocukların sevgi ve kardeşlik ortamı içinde yetiştirilmesiyle olanaklı kılınabilir.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Ulusumuzun ve Devletimizin tüm çabaları, sizlere her alanda çağdaş dünyanın ölçütlerine ulaşmış, gurur duyacağınız bir ülke bırakmaya ve iyi bir gelecek hazırlamaya yöneliktir.

Bu konuda kimi eksikliklerimizin olduğunun bilincinde, karşılaştığınız sorunların ve beklentilerinizin ayırdındayız.

Yüreklerinizdeki sevgi, gözlerinizdeki ışıltı, yüzünüzdeki gülümseme hiç eksilmesin. Sizlerin her zaman mutlu olmanızı, umudunuzu yitirmeden iyi bir yaşam sürmenizi istiyoruz.

Yakın bir gelecekte önemli sorumluluklar üstlenecek, ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve edindiğiniz bilgi, deneyim ve birikimi ülke yararı için kullanacaksınız.

Size sağlanan olanaklardan en iyi biçimde yararlanmalı, öğrenmeye ve araştırmaya istekli, yeniliklere açık, bakış açısı geniş, sorunlara ve çevreye karşı duyarlı, sorumluluklarını önemseyen bir anlayışa sahip olmalısınız.

Kültürünüzün ve geleneğinizin temeli olan dostluk, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü gibi değerlere önem vererek, daha mutlu ve huzurlu, barış dolu bir dünyanın kurulabilmesi için çaba göstermelisiniz.

Sizlere düşen en büyük görev, Atatürk'ün düşüncelerini anlamak, O'nun ilke ve devrimlerini özümsemek, çağdaşlık yarışında ülkemizi daha da ileri götürmektir.

Devletimiz, yaratıcı düşünceye sahip, aydın yurttaşlar olarak yetişmenizi sağlamak amacıyla çabalarını sürdürecektir.

Cumhuriyet çocukları olarak ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik tüm çabalarınızda, Ulusumuzun destek ve güveni her zaman sizinle olacaktır.

Sizleri seviyor, sizlere inanıyor ve güveniyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, yaşama sevincinizin sürekli olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir