UZUN, ERDOĞANA SORUYOR 45 BİN TERÖRİST İÇİN İŞLEM BAŞLATTINIZMI?

UZUN, ERDOĞANA SORUYOR 45 BİN TERÖRİST İÇİN İŞLEM BAŞLATTINIZMI? İstanbul Büyük Şehir Belediyesi için ortaya atılan iddialara Uzun Çok sert cevap verdi, konular hakkında Cumhurbaşkanı Adayı İrfan UZUN bir açıklama yayınladı, Yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi.

"Operasyonun arka planında yaşananlar sıcaklığını koruyor özellikle arka planda neler olduğunu vatandaşımız merak ediyor anlamaya çalışıyor.

Buna dair çok önemli bir açıklama bekleyen sorular var.

Halkımıza büyük bir tuzak kurulduğunu iddia ediyorum.

20 Aralık ve 21 Aralık günü neler yaşandı kimler dolar vurgunu yaptı.

Bunların konuşulmasını Erdoğan başta olmak üzere elbette ki iktidar istemiyor.

Erdoğan her zaman yaptığı gündem değiştirme operasyonuna da başladı.

Erdoğan İstanbul’da konuştu İstanbul Büyükşehir belediye başkanın ve CHP liderini hedef aldı nasıl bir gündem değiştirme çabası içerisinde nasıl bir Panikle Erdoğan hareket ediyor,

Halkımıza kurulan tuzağı kapatmaya çalışıyorlar.

Erdoğan’ın İstanbul’da yapmış olduğu konuşmasında,  İstanbul Büyük Şehir belediye başkanını hedef alarak

15000 kişiyi işten çıkarıp aralarında terörle ittisaklı kişilerin de olduğu 45.000 kişiyi işe aldılar ifadelerine yer vermiş,

Şimdi ülkenin cumhurbaşkanı Böyle bir açıklama yapıyorsa korkunç bir durum bu ülkede,

Sayın Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi için verdiği rakam 100 değil, 500 değil, 45000 kişiden bahsediyor terörle iltisaklı kişiler diyor net konuşuyor.

Peki Sayın Erdoğan size sormazlar mı

45000 kişi için bu korkunç rakamla ilgili herhangi bir işlem yapılmış mı?

Bu kişiler kimler?

İsim isim hangi suç iddiasını ortaya atıyorsunuz veya teröre dair hangi suçu işlemişler.?

Bunlar somut bir şekilde tespit edilmiş mi?

Ülkemizin mahkemelerinde bir yargılama yapılmışmı?

Savcılar iddaaname hazırlamışlar mı?

kim bunlar? Sayın Erdoğan

Ülkenin cumhurbaşkanın çıkıp da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını hedef alıp öyle havadan rakamlar sallayamaz.

şu da olabilir belki de önce her zaman olduğu gibi Erdoğan böyle rakamlar sallıyor veya bir yere hedef alıyor. Savcılar bu konuşmayı Emir telakki edip, sonrasında da sözümona Hukuki alt yapısını da hazırlıyorlar,

Sayın Erdoğan Ekonomik büyümeyi, kalkınmayı, refahı ve istikrarı sürekli kılmak ancak adil ve şeffaf bir hukuk devletinde mümkündür.

Yatırımları yeşerten ve bereketlendiren iklim, hukuk devletidir.

Herkesin özel hayatı, ticari sırları, kişisel verileri; evrensel ilkelerle uyumlu, tam, eksiksiz, güçlü bir hukuki koruma altındadır.

Bize göre hukuk devleti; demokratikleşme, insan hakları, hak arama hürriyeti, düşünce özgürlüğü, hukuki belirlilik, öngörülebilirlik, mülkiyet hakkı, adil yargılanma hakkı gibi haklar ile somut bir hal alır. Sağlıklı ve güçlü bir ekonominin, olmazsa olmaz, vazgeçilemez ve ihmal edilemez zemini, bu ilke ve haklardır.

Yargı; hiçbir kişi, kurum veya merciden emir, talimat, telkin almaz. Hiç kimse ve Adalet Bakanlığı da dahil olmak üzere hiçbir kurum yargı yetkisini kullanan mahkemelere vekaleten konuşamaz. Yargının yegane ideolojisi adalettir.

Yargı, ele geçirilecek bir mevzi değil, her türlü siyasi mülahazanın üstünde tutulması ve korunması gereken toplumun ortak değeridir. Sayın Erdoğan." ifadelerine yer verdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir